4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bilgi yarışması yapılacak

Atatürk Üniversitesi’nde 20 fakülte düzenlenecek bilgi yarışmasında kıyasıya yarışacak.

Radyo Televizyon Ve Sinema Eğitim Topluluğu tarafından hazırlanan ve yapımcılığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü öğretim elemanı Okutman Jale Alcan’ın yaptığı ‘Fakülteler Yarışıyor’ bilgi yarışması, 20 fakültenin katılımıyla Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleşecek.

Atatürk Üniversitesi’nde şimdiye kadar böyle bir bilgi yarışmasının yapılmadığını, bir ilki gerçekleştirdiklerini açıklayan Alcan, “Öğrencilerimiz, konserlere dinleyici olarak, futbol maçlarına taraftar olarak, konferans, seminerlere izleyici olarak gidiyorlar. Bizim asıl amacımız, öğrencilerimizin bilginin yarıştığı programlarda katılımcı olmalarını sağlamaktır” dedi.
İnsan hayatında en önemli hazinenin bilgi olduğunu vurgulayan Alcan, “Bilgi gerek zaman olarak, gerek emek olarak uzun bir süreyi kapsıyor. Bu kadar zor ve değerli olan hazinenin paylaşımının da önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz, bu yarış esnasında hem bilgi alışverişinde bulunacaklar hem de eğlenecekler” diye konuştu.

Fakültelerin şahitler eşliğinde çekilen kura sonucu belirlendiğini belirten Alcan, “İlk elemeler Cuma günü yapılacak. Elemelerin ardından Erzurumlu sanatçımız Aysun Gültekin konser verecek. Bilgi yarışmasında, öğrencilerimizin aileleri, arkadaşları gelip izleyebilecekler” dedi.
Programda, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ile, Güzel Sanatlar Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ile, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile, İletişim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile, Erzurum Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ile, Yabancı diller Yüksekokulu, Erzurum Meslek Yüksekokulu ile ve Ziraat Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ile yarışacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?