4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bin 600 sokakta kar temizliği

BİN 600 SOKAKTA KAR TEMİZLİĞİ

Yakutiye Belediyesi, yoğun kar yağışıyla birlikte yol açma çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Ali Korkut, kar yağışına hazırlıklı olduklarını belirterek 24 saat aralıksız çalışacak ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Kar yağışıyla birlikte ara sokaklarda yol açma ve kar temizleme çalışmalarımız aralıksız sürdüğünü kaydeden Korkut, “Kar için bu kadar sevinmemiştim, tün dünyaya karlar altında bir Erzurum görüntüsü verebileceğiz. Külfetine severek katlanacağız” dedi.

Erzurum’un hizmet sınırları en büyük belediyesi Yakutiye’de kar yağışıyla birlikte yol açma ve kar temizliği çalışmaları başladı. Belediye sınırları içerisinde 5 bulvar, 3 meydan, 160 cadde, 1600 sokak ve 89 mahallede kışla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Başkan Ali Korkut, “Ekiplerimiz hazırlıklı bir biçimde kar yağışını bekliyordu. Dün sabah erken saatlerden itibaren kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız sürüyor. 3 greyder, 3 kepçe, 3 lastik tekerli loder, 1 küçük loder, 2 tuzlama aracı, 8 kamyon, 30 personelimiz ile iki vardiye halinde 24 saat sürekli çalışma içerisinde olacaklar. Hizmet alanımız oldukça geniş ve bunlara yetişmek zor, ancak biz bunlara hazırlıklıyız” şeklinde konuştu.

KAR ERZURUM’A YAKIŞIYOR

Ali Korkut, karın bir külfet olmasına karşın Erzurum’a yakıştığını belirterek “Üniversite oyunlarının başlamasıyla birlikte bizde bir hüzün oluşmuştu. Kar yağmazsa şehrin beyaz örtüyle görücüye çıkması tehlikeye düşecekti. Çok şükürki, kar bütün bir bereketiyle yağıyor. Belediyeler için elbette külfet ancak o külfete katlanması da ayrı bir güzellik. Erzurum’u beyaz örtü altında görmek ve dünyaya bu görüntülerin ulaşması bizleri mutlu edecektir” dedi.

BİN 600 SOKAKTA KAR TEMİZLİĞİ
BİN 600 SOKAKTA KAR TEMİZLİĞİ
BİN 600 SOKAKTA KAR TEMİZLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 12:41:02
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 12:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?