4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

“Bin Köye 100 Bin Kitap”

Denizbank’ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü “Bin Köye 100 Bin Kitap” projesinin kitap teslimatlarına başlandı.


Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda kitaplar Denizbank Erzurum Şube Müdürü Mehmet Bülent Tetik tarafından Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan’a teslim edildi. Törene Erzurum Tarım İl Müdür Yardımcısı Uysal Fayetörbay ve kitap dağıtımı yapılacak köylerin tarım danışmanları ile köy muhtarları da katıldı.


Denizbank Erzurum Şube Müdürü Mehmet Bülent Tetik, burada yaptığı konuşmada, “Tarımın ülkemiz ekonomisi için kritik önem taşıdığı düşüncesinden hareketle; Tarım Seferberliği’ni ve bu kapsamda da “Bin Köye, 100 bin Kitap” projesini hayata geçiriyoruz. Yayımlanan tarımsal içerikli kitaplar ve seçilen köylerdeki zirai danışmanlar aracılığıyla, üreticimizin bilgilenmesini sağlayarak; yapılan üretimin daha bilinçli ve daha verimli bir hale gelmesini hedefliyoruz” dedi.
Seferberlik kapsamında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın katkısıyla hayat bulan “Bin köye, 100 Bin Kitap Projesi” çerçevesinde, bölgesel ürün desenlerine göre içeriği belirlenmiş 100 bin kitap, zirai danışmanlar aracılığı ile seçilen bin köydeki üreticilerin hizmetine sunulacak.


Proje kapsamında ayrıca seferberlik çerçevesinde maddi imkanı yeterli olmayan başarılı çiftçi çocuklarına burs sağlanacak. 7 ilde düzenlenecek Bölgesel Tarım Meclisi Toplantıları ile bölge tarımının bugünü, geleceği ve potansiyeli masaya yatırılacak; binlerce üreticiye seminerler verilecek; danışmanlık desteği sunulacak.
Tarım Seferberliği boyunca üreticiler Petrol Ofisi’nden 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alabilecek ve Üretici Kart ile 100 TL ve katlarında yaptıkları harcamalar sonucunda çekiliş hakkı kazanarak yüzlerce hediye kazanma şansına sahip olacaklar. Yapılacak çekilişlerde; toplam 8 traktör, 80 akaryakıt çeki, 80 seramatik cihazı, 80 cep telefonu sahiplerini bulacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?