7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Binaların çehresi yenilendi

BİN BİNA BOYANDI

Erzurum’da 2011’de yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, binalardaki dış cephe boya çalışmaları devam ediyor.

Oyunlar öncesi 2 bin binanın boyanmasının hedeflediği çalışmada şu ana kadar bin bina yenilenen yüzüyle kötü görünümden kurtuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kar yağmadan önce çalışmaların bitirileceğini belirtti.

27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki binaların dış cephe boyaları Büyükşehir Belediyesi ile bir boya şirketi tarafından yenileniyor.

Ev ya da iş yerlerinin dış cephe boyasını yeniletmek isteyenlere, Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yüzde 50 indirim yapan firma, 6 ay vadeyle binaları boyuyor. Şu ana kadar kent merkezinde bin konut ve işyerinin dış cephe boyasını yenilediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hedeflerinin 2 bin konut ve işyeri olduğunu söyledi.

Boyası döküldüğü, yağmur ve kar suyu lekeleri oluştuğu için kötü görüntü oluşturan binalardaki boya masrafının yarısını Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını ifade eden Küçükler, bunun yanı sıra 2011 Kış Oyunları öncesi 49 noktada ağaçlandırma, andezit taşı döşeme ve aydınlatma sistemini yenileme çalışması yaptıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:39:02
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?