3
Mayıs
2024
Cuma
ERZURUM

Bindallı giyen Bakan Akşit kırtlama çay içerek yorgunluk attı

Turizm Bakanı olarak geldiği Erzurum’da Devlet Bakanlığı’na atanan Güldal Akşit, kendisine hediye edilen Bindallı’yı giydi. Ilıca’da ‘Kırtlama’ çay içen Akşit, Kültür ve Turizm bakanlıklarının birleştirilmesine çekimser yaklaştığını söyledi. Devlet Bakanı Güldal Akşit Erzurum gezisinin ikinci gününde Turizm bölgesi yapılması planlanan Ilıca ilçesinde incelemelerde bulundu. ‘Kırtlama’ çay içmeyi deneyen Bakan Akşit bunda başarılı olamadı.

Beraberinde Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Vali Mustafa Malay ve diğer mülki amirlerle birlikte Ilıca’ya giden Bakan Akşit, ilçe girişinde atlı grup tarafından karşılandı. Yürüyerek gittiği bir kahvehanede oturup Erzurum usülü ‘Kırtlama’ çay içen Akşit, ‘Kırtlama’yla çay içmeyi beceremeyince, “Babaannem çok iyi kırtlama çay içerdi.” dedi. Kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinleyen Bakan Akşit, Ilıca’nın Turizm Bölgesi ilan edilmesi için Erzurum Valiliği’nin bakanlığa müracaatının bulunduğunu anımsatarak, ilgili birimlerin değerlendirmelerini yaptığını açıkladı.

Ilıca Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Akşit’e Belediye Başkanı İsmail Efe tarafından, bir ‘Killik’ hediye edildi. Ilıca’da Yakutiye Belediyesi’ne ait kaplıcaları da ziyaret eden Bakan Akşit, havuzun bulunduğu alana girince gözlükleri buğulandı. Ilıca ziyaretinde geçtiğimiz günlerde soba zehirlenmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği eve de giden Bakan Akşit, ailenin geride kalan tek çocuğu Kadir Davulcu ile yakınlarına taziyelerini bildirdi, vefat eden aile fertleri için fatiha okudu.

Cirit müsabakalarını da izleyen Bakan Akşit, Ilıca Atlıspor kulübüne bir de kupa verdi. Akşit Bindallı giydi Devlet Bakanı Güldal Akşit onuruna verilen resepsiyonda Erzurum milletvekili eşleri tarafından hediye edilen kadife üzerine altın sim işlemeli ‘Bindallı’yı giyerek basına poz verdi. ‘Bindallı’nın kendisine yakıştığını ifade eden Bakan Akşit, içindeki gençlik özlemini dile getirerek, “Şimdi 15 yaşında olmak vardı.” diye duygularını dile getirdi. Daha sonra Gazeteci Zekiye Çomaklı tarafından hediye edilen Erzurum’un yerel giysilerinden ‘Ehram’ ceketi giyinen Bakan Güldal Akşit, “Günün bu saatinde böyle bir defile bulamazsınız.

Reklamını yaptığım bu giysiler sayesinde Erzurum ekonomisi canlılık kazanacak.” ifadelerini kullandı. Sertifika programına katıldı Devlet Bakanı Güldal Akşit, Atatürk Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği Eğitim Semineri’ni bitirenlere sertifika verdi, Halıcılık Eğitim Merkezi’nde halı dokuyan kızlarla ilmik attı. Yeni görevinde kadın ve aileden sorumlu olan Bakan Akşit, kadının emek ve üretimine önem verileceğini söyledi.

Daha sonra Erzurum Evleri’ne geçerek semaver çayı içen Bakan Akşit, birleştirilen bakanlıklar hakkında görüşlerini belirtti. İki farklı yapının birleştirilmesinin zor olduğuna dikkat çeken Bakan Akşit, gazetecilerin ‘Birleşmeye karşımısınız?’ şeklindeki sorusu üzerine, “Karşı değilim ama geçmişteki birleşme ve ayrılmaları görünce daha temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bu sefer başarılı olur. Çünkü her birleşme ve ayrılma her iki yapıdan da birşeyler götürüyor, yıpratıyor, hırpalıyor. Turizmin daha dinamik olması gerekir.” şeklinde konuştu.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2003 Perşembe 15:46:16
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?