4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bindallı Halk Dansları gösterisi

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (ÜNİVERSİAD) meşalesini Atatürk Üniversitesi’ne getirecek olan heyette bulunan Bindallı Halk Dansları Topluluğu son provasını yaptı.

Çin’in Harbin kentinde gerçekleştirilecek olan oyunlara katılacak olan Bindallı Halk Dansları Topluluğu burada gerçekleştireceği gösterinin son provasını Atatürk Üniversitesi Mavi salonunda gerçekleştirildi.

Gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Çin gezisiyle ilgili bir değerlendirme yaptı.13 Şubat 2009’da bir ekiple Çin’e gideceklerini belirten Koçak, Harbin şehrinde, Atatürk Üniversitesi’ni ve Erzurum’u tanıtan çeşitli çalışmalar yapacaklarını ve 28 Şubatta oyunlar meşalesini devralarak Erzurum’a getireceklerini bildirdi.
Erzurum’un artık kış sporları merkezi konumuna geldiğini belirten Prof. Dr. Hikmet Koçak, şunları kaydetti:

“Erzurum, bugün bir kış sporları merkezi konumuna gelmiştir. 2011 ÜNİVERSİAD, bir bölge üniversitesi olarak kurulup, bu işlevini dünya üniversitelerine has niteliklerle birleştirmek yolunda önemli başarılara imza atan üniversitemizin etkinliğinin ve saygınlığının bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.”
Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ortak girişimleri ve Başbakanlığın desteğiyle Erzurum’a kazandırılan ÜNİVERSİAD 2011 sınavını başarı ile vereceklerini belirten Rektör Koçak, Çin’e, Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi’ni tanıtan çeşitli dokümanla gideceklerini, bölge ve Türk folklorunun seçkin örneklerini sunacak olan 25 kişilik Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları Topluluğunun büyük ilgi göreceğini umduğunu ifade etti.

Erzurum, Atatürk Üniversitesi ve Palandöken’i tanıtan filmin izlenmesinin ardından Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları Topluluğu, gösteri yaptı. Vali Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Genel Sekreter Doç. Dr. Üstün Özen, öğretim üyeleri ve kalabalık bir vatandaş grubunun izlediği gösteri büyük beğeni topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 09:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet seven IP: 194.27.48.xxx Tarih : 10.02.2009 09:59:55

besyo ya helal ilk defa böyle güzel bi oyun seyrettik rektörümüz hikmet koçak hocamıza ve bu işe emek veren zinnur gerek ve yardımcıları emrullah öğ ve sertaç ercişe teşekkür ediyorum