6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bingöl'ün hedefi dünya şampiyonluğu

Karate sporunun kata dalında bu sene ilk kez Yunanistan'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Erzurumlu Karateci Serdar Bingöl, şampiyonadan altın madalya ile dönmek istiyor.

Bu sene ilk kez 1-4 Temmuz 2008 tarihleri arasında Yunanistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na Türkiye'den toplam 10 sporcu katılacak. Bu 10 sporcudan biri olan geçen yılın Türkiye Şampiyonu Erzurumlu Çelebispor Kulübü sporcusu Serdar Bingöl, hocası Ahmet Çelebi ile birlikte günde çift antrenman yaparak, şampiyonaya hazırlanıyor.

Sporcusunun karatenin kata dalında altın madalyaya aday olduğunu ifade eden Antrenör Ahmet Çelebi, "Bu yıl Karate Federasyonu programı dahilinde Konya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda sporcumuz şampiyon oldu. Bu sene ilk kez Yunanistan'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için Türkiye'den katılacak 10 sporcudan 1 tanesi de kendisi. Ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz altın madalya" dedi.

Babasının isteği doğrultusunda karate sporuna başladığını ve 7 yıldır da karate yaptığını belirten Serdar Bingöl ise, "Dünya şampiyonasında altın madalyayı boynuma takıp geleceğim. Hedefim büyük. Ülkemi ve ilimi gururlandıracağım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?