7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Binlerce kişiye dua seansı!

Kanser başta olmak üzere tedavisi olmayan bazı hastalıkları dua ile tedavi ettiğini öne süren Kocaeli’deki Gonca FM’in sahibi olan Tuncer Çiftçi, Erzurum’da yaklaşık 1300 kişiye ’dua seansı’ yaptı.

Yerel yayın yapan Yıldız FM’in davetlisi olarak Erzurum’a gelen Çiftçi,’dua almak’ isteyenler için toplantı düzenledi. İki seans halinde düzenlenen toplantıya hastalar 10 YTL ödeyerek girdi. 500 kişilik salona yaklaşık 1500 kişi girmek isteyince izdiham oldu. Bedensel engelli çocuklarını da getirenler zor durumda kaldı. İlk seansta 1000 kişi hazır bulundu. Alkışlar arasında sahneye çıkan Tuncer Çiftçi, "Şimdi hep birlikte dua edeceğiz. Bunun için elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" dedi. Salondaki herkesin içinden ’Estağfurullah’ demesini isteyen Çiftçi, daha sonra 2 dakika süreyle dua etti. Çocukları ile gelen çoğu kadın yüzlerce kişi gözyaşları arasında duaya katıldı. Bazı kişiler hastalık ve sorununu yazdığı küçük not kağıtlarını Tuncer Çiftçi’ye göndermeye çalıştı. Yüzlerce not kağıdı poşetle toplanarak Çiftçi’ye ulaştırıldı.

Kapasiteli insanım

İlk seanstan sonra salon dışına çıkan Çiftçi, bekleyenlere "İçeridekiler birazdan çıkacak, siz de biletinizi alıp salona girin. Bakın bu salonu tuttuk, 2 gündür otelde kalıyorum, ses cihazlarına para ödüyorum. Haydi kardeşlerim güzel bir şekilde biletlerinizi alın" dedi.

Kapasiteli bir insan olduğunu söyleyen Çiftçi, "Kocaeli’nde 4 telefon servisi açtık. 6 ay boyunca çağrılara cevap verdik ve 48 bin telefon aldık. 21 bini ’Namaza başladım’ dedi, 27 bini de ’Hastalıklarıma şifa buldum’ dedi. Doktorlar bile şaşırıyor. Raporlu birçok hasta derdine şifa bulduğunu söylüyor" diye konuştu. Çiftçi, kendisine ’hoca’ denildiğini ancak hocalığı olmadığını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 10:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?