4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi'

Aşkale Öğretmenevinde düzenlenen 'Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi'nde, davetliler okunan şiirlerle mest oldu.


Aşkale Öğretmen Evinde dördüncüsü gerçekleştirilen “Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi” programına, Aşkale Kaymakamı Zeyit Şener, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, Erzurum Yazarlar Birliği şairleri, Atatürk Üniversitesi Öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Yazarlar Birliği üyesi Harun Kazan, “Aşkaleli halkımızın, şiire gereken önemi vermesi bizi sevindiriyor. Bu tür faaliyetler, kültürel hazinelerimiz için çok önemli" dedi.
Herkesin, şiir tadında bir gece geçirmesi temennisinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman ise, "Bu yıl Aşkale de dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz şiir gecesini, her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Kalpleri şiirle çarpan değerli misafirlerimiz birlikte çıktığımız bu leziz yolculuğumuz, umarım şiir tadında hepimize keyifli bir gece yaşatacağına inanıyorum" diye konuştu.


Şiir gecesi programı. farklı okullardan katılan öğrencilerin, seslendirdiği şiir ve türkülerle başladı. Erzurum Yazarlar birliği şairlerinden, Harun Kazan, Namık Fidan, Ali Kurt, TRT Prodüktörlerinden İsmail Bingöl, Hanifi İspirli, Gürbüz Papağan, Zekiye Çomaklı kendilerine ait şiirleri okudu. Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak 'Taş' adlı anonim eseriyle davetlilerden yoğun alkış aldı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?