7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bir gün arayla iki kardeşe by pass

BİR GÜN ARAYLA İKİ KARDEŞE BY PASS

Birbiri ardına gerçekleştirilen başarılı cerrahi operasyonlarla adından söz ettiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu kez de iki kardeşe bir gün arayla By Pass ameliyatı yapıldı.

Erzurum’da yaşayan Ali Ay (53) ile Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşayan ağabeyisi Osman Ay (61) isimli kardeşler şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle bir süre önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi kliniğine başvurdular. Klinik Şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut ve ekibi tarafından yapılan muayeneler sonucunda her iki kardeşinde ameliyat edilmesi kararlaştırıldı. Bir gün arayla Koroner By Pass operasyonu geçiren her iki kardeşin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

“AİLESEL YATKINLIK RİSKİNE KARŞI DUYARLI OLUN”

Bu arada iki kardeşe By Pass operasyonunu gerçekleştiren ekibin başında yer alan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut günde rutin olarak 2 – 3 açık kalp ameliyatı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, sigara alışkanlığı, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenme gibi etkenlerin kalp hastalıklarının ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını, ailesinde kalp hastalıkları yaygın olarak görülen kişilerin genetik özelliklerinin de bu anlamda önemli bir etken olduğuna dikkati çekti.

35 yaşın üzerindeki herkesin yılda bir kez kalp sağlığı açısından kontrolden geçmesi, ailesinde kalp hastalığı görülenlerin bu kontrolleri kesinlikle aksatmaması gerektiğini ifade eden Erkut açıklamasında, “Ailesinde, anne-baba ve kan bağı olan çevresinde kalp rahatsızlığı geçiren insanlar daha dikkatli olmalıdır. Kısacası, temel mekanizma çok net olmamakla beraber ailesel yatkınlık kalp hastalıklarında çok önemlidir. Bu tür durumlarla karşı karşıya olan insanlar tedbiri elden bırakmayarak doktor kontrolünden muhakkak geçmelidirler” dedi.

Geçirdikleri operasyon sonrasında sağlıklarına kavuşan ve kısa bir süre sonra taburcu edilecekleri öğrenilen Osman Ay ve Ali Ay kendileriyle yakından ilgilenen Doç Dr. Bilgehan Erkut’a ve klinik personeline teşekkür ettiler.

BİR GÜN ARAYLA İKİ KARDEŞE BY PASS
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:14:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 11:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?