7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bir köpek saldırısı daha

Erzurum'da okuldan dönen ilköğretim okulu öğrencisi 2 çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Kentte son 1 ay içerisinde köpek saldırısına uğrayanların sayısı 37'ye ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, Aşağı Sanayi Mahallesi Hilal Kent Yapı Koroperatifleri'nin bulunduğu alanda okuldan evine giden Yahya Kemal Güneş(14), başıboş köpeğin saldırısına uğradı. Ağzından yaralanan Güneş, Numune Hastanesi'ne kaldırılarak kuduz şüphesiyle tedavi altına alındı.

Acil Servis'te ilk müdahalesi yapıldıktan sonra İntaniye Servisi'nde tedavi altına alınan ve dudakları ile çenesine dikiş atılan Güneş, "Okuldan çıkmış eve gidiyordum. O sırada köpek bir atı kovalıyordu. Fakat beni görünce atı bırakıp beni kovaladı. Tam üzerine atlayarak ağzımı ısırdı sonra da bacağımı. Yoldan geçen ağabeyler beni köpekten kurtararak hastaneye getirdiler" dedi.

Oğlunun başucundan ayrılmayan anne Ayşe Güneş ise olayı şöyle anlatı:

"Ben evde boya badana yapıyordum. Birden komşular çocuğumun köpek saldırısına uğradığını ve hastaneye kaldırıldığını söylediler. Ben de koşarak hastaneye geldim. Mahallemiz başıboş köpeklerden geçilmiyor. Çocuklarımız korkularından dışarı çıkamaz oldu. Yetkililerden bu köpeklere bir çözüm bulmalarını bekliyoruz."

Bu arada, İntaniye Servisi'nde kuduz şüphesiyle tedavi gören Yavuz Güngör(13) isimli çocuk da şehir merkezinde dolaşan başı boş köpeklerden yakındı. Güngör de 3 gün önce Yahya Kemal Güneş gibi okul çıkışı köpek saldırısına uğradığını belirterek, "Okuldan çıktık, eve gidiyordum. Arkadaşlar köpekleri kızdırmış. O sırada bir köpek üzerime atladı kafamı ısırdı. Okulumuzun çevresi ve mahallemizde bir sürü köpek başı boş dolanıyor" diye konuştu.

Öte yandan bugünkü olayla birlikte Erzurum'da son bir ay içerisinde köpek saldırısına uğrayanların sayısı kent merkezinde 34 ve Pasinler, Aşkale ile Aziziye ilçelerinde ise birer kişi olmak üzere toplam 37 kişi oldu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?