7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

“Bir Ramazan Sabahı”

TRT İzmir Televizyonu tarafından hazırlanan “Bir Ramazan Sabahı” üç gündür Erzurum’da sürdürdüğü canlı yayın programlarını bugün tamamladı. Erzurum Tabyaları, Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Örnek Erzurum evi ve Hemşin Pastanesi’nden yapılan programlar beğeni ile izlendi. 


Programın son gününde bugün Hemşin Pastanesinde Erzurum Ramazanları anlatıldı. Programa Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Araştırmacı Yazar İsmail Bingöl, TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Vahit Alkır katıldı. Erzurum Musiki Cemiyeti’nin Erzurum musikisinden örnekler verdiği programda Erzurum kültürü ve Erzurum tarihi anlatıldı.
Araştırmacı Yazar İsmail Bingöl, Erzurum’un mekandan ziyade yetiştirdiği insanlarla ön plana çıktığı belirterek, bu özelliğin yazılan kitaplar ve şiirlerle ortaya konulduğunu söyledi. ETSO Yönetim kurulu Başkanı Muammer Cindilli ise 2011 Üniversite Kış Oyunları ve Erzurum’un sosyo-ekonomik yapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
TRT Erzurum Radyosu sanatçısı Vahit Alkır da Erzurum’un tasavvuf ve halk musikisinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Erzurum’un bu alanda önemli değerler yetiştirdiğine dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:21:23
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 12:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?