7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Birdal kutlama turunda

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, ilçede bulunan bir çok okula giderek, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenler odasında misafir edilen Başkan Birdal, okul müdürlerine öğretmenler adına birer tablo hediye etti. Başkan Birdal, öğretmenlik mesleğinin yüce bir meslek ve malzemesinin insan olduğunu söyledi. “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” kutsal ifadesi öğretmenlerin ne kadar ulvi bir görev yüklendiklerinin açıkça ortaya konulduğunu ifade eden Başkan Birdal, şunları söyledi:

“Öğretmenler Gününde öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini daha çok hatırlamaktayız. Öğretmenlik mesleğini diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey, eğitim ve kültürdür. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Bugün ülkemiz büyük ve güçlü bir devlet haline gelmişse, öğretmenlerimizin emeği çok büyüktür. Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk; 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.' demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. Bu vesile ile hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum. Her gününüz mutlu ve sağlıklı olsun”

Okul Müdürleri ve öğretmenlerde Başkan Birdal’a, okullarına yönelik belediye hizmetlerinden memnun olduklarını söylediler. Bir çok meseleyi Başkan Birdal ile paylaştıklarını belirten okul müdürleri, “O bize bir başkan gibi değil, bir ağabeyi gibi davranıyor. Meselelerimizi kendi meselesi gibi algılıyor ve öyle de çözüm arıyor” diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?