6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Birdal'dan Bayram mesajı

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Bayramların, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günler olduğunu belirtti. 

Birdal, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Birdal, mesajında, bir mübarek ramazan ayının daha geride kaldığını, bayramın idrak edildiğini, bu güzel günlerin rahmet ve bereketinde buluşmanın hazzının milletçe yaşandığını söyledi. 

Ramazan bayramının ülkeye, millete ve Türk-İslam alemine ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, barış huzur ve mutluluk getirmesini dileyen Başkan Birdal, mesajında şöyle dedi: “Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları, anlam ve önemine uygun olarak kutlamalıyız. Bayramların getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle Ramazan ve bayram günlerinin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Umudumuzu canlı tutmalı, sorunlarımızı birlik içinde aşabileceğimize olan inancımızı korumalıyız. 

Dinî bayramlar, inananlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî bir atmosferdir. Bu anlamda, idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının çok derin ve etkili bir nüfuz alanı vardır. Bayramlar, sabır ve emek sınavını kazanmanın bir müjdesidir. Bu vesile ile çok değerli hemşerilerimin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, selam, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?