4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Birdal'dan kurtuluş mesajı

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü büyük bir gururla kutladıklarını bildirdi. Birdal, 91. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Erzurumlu, tarihi boyunca vatanına yönelen tehditlere canı pahasına karşı koymuş, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.  Dadaşın bu üstün karakteri sonsuza dek vatanın birlik ve bütünlük sigortası olmaya devam edecektir”dedi.

Türk Milleti'nin tarihinin kahramanlıklarla ve destanlarla dolu olduğunu belirten Başkan Birdal, "12 Mart kahramanlar diyarı Erzurum'un esaretten özgürlüğe, ölümden hayata kavuştuğu bir gündür” dedi.

12 Martın yalnız Erzurumlular için değil, insanlık için de oldukça önemli bir gün olduğunu söyleyen Başkan Birdal, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Çünkü akla gelebilecek insanlık dışı her türlü işkence ve katliamı gerçekleştiren Ermenilerin, geldikleri yere gönderildikleri anın tarih sayfalarına işlendiği gündür. Bu şehir, Anayurdunu terk edip yeni yurt edinmek için yola revan olan Türk’e bağrını açan Anadolu’nun giriş kapısı olan o mübarek şehirdir. Bu şehir, tarih boyunca, Anadolu topraklarında gözü olan düşmanlara Anadolu’nun giriş kapılarını kapatan, bu kapılarda asırlarca nöbet tutan dadaşlar diyarı olan şehirdir. Bu şehir, İstiklâli elinden alınmak istenen Türk milletine istiklâlini yeniden kazandırmak için Anadolu’ya koşan Mustafa Kemal’e kucağını açan ve onu bağrına basan şehirdir. Bu şehir, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı şehirdir. Bu şehir, İstiklâl mücadelesinin başlatıldığı şehirdir. Bu şehir, Türk kadınının kahramanlıklarının Nene Hatun’un şahsında bayraklaştığı şehirdir. Bu şehir, Aziziye savunması ile Ermeni’nin ve Moskof’un iğrenç emellerini suya düşüren ve mazlum milletlerin o yıllarda baş belâsı olan Çarlık Rusya’nın yere yeksan olmasına sebep olan şehirdir. Velhasıl kelâm bu şehir, tarih boyunca, Türk’ün yüzünü ağartan, Türk’ün zaferlerini bayraklaştıran, Türk gibi kuvvetli dedirten, Anadolu’nun sigortası olan dadaşlar diyarı Erzurum’dur”

Yıllardır ülkemize karşı hain saldırıların devam ettiğinin altını çizen Birdal, amacın bu tür saldırılarla Türk Milleti’ni bölmek ve parçalamak olduğunu söyledi.
Bin yıldır bir arada yaşayan insanları ayırmanın mümkün olmadığını, yıllardır hain güçlerin çeşitli zeminlerde ve çeşitli kılıflarla Türk Milleti’nin karşısına bu amaçla çıktığını ifade eden Başkan Birdal, “Dün bu büyük milletin büyük ordusu nasıl düşmana ders vermişse bugünde bu ülkeye göz dikenlere aynı dersi verecek güç ve kudrettedir. Bunu herkes böyle bilsin. Bu şehrin, bu milletin evladı olmaktan duyduğun onuru ve gururu de belirtmeden geçemeyeceğim. Bu vesile ile bütün dadaşların bayramını kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?