4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Birleşme öncesi son bayram

Önümüzdeki ay yapılacak kongre ile Demokrat Parti bünyesine katılmaya hazırlanan Anavatan Partisi, Erzurum'daki bayramlaşma törenini Demokrat Partililer ile birlikte yaptı.

Demokrat Parti (DP) Erzurum İl Başkanlığı'nda gerçekleşen bayramlaşma törenine; Anavatan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan İl Başkanı Kemal Akın, DP İl Başkanı Hikmet Uç, DP İl eski Başkanı Hulusi Sırmacı ve milletvekili adayı Melih Kırkpınar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan DP İl Başkanı Hikmet Uç, ülkenin her karışında iki partinin hizmetlerinin var olduğunu belirterek, birlikte gelecekte büyük başarılar elde edeceklerini söyledi.

Anavatan MKYK Üyesi Vahit Bingöl ise konuşmasında Anavatan ve DP'nin bir elmanın iki yarısı olduklarını ifade ederek, 2007'de başlatılan süreçte birleşmenin tamamlanması halinde bugün AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını öne sürdü. Anavatan'ın önümüzdeki ay yapacağı kongre ile DP'ye dahil olacağını söyleyen Bingöl, bu birleşmenin ülkede yaşanan güven problemini ortadan kaldıracağını kaydetti.

Hükümetin 'Demokratik açılım' projesini eleştiren Bingöl, açılımın herkese lazım olduğunu ancak yapılmak istenenin etnik kökene dayalı bir ayrışımcılık projesi olduğunu iler sürdü.

Yaklaşık 100 partilinin katıldığı bayramlaşma töreninde her iki partinin mensupları birlikte bayramlaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 16:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?