8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Bölgesel kalkınmanın sağlanması

AK Parti Erzurum Milletvekili Doç. Dr. Ömer Özyılmaz, Erzurum ve bölgede kalkınmayı sağlamak için bölge yatırımcısını ve üreticisini harekete geçirmek gerektiğini söyledi. 

İHA Erzurum Bölge Müdürü Durdemir Bilirdönmez'i ziyaret ederek gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan AK Parti Milletvekili Özyılmaz, çıkarılacak teşvik yasalarının herhangi bir bölgede kalkınmayı tek başına sağlayamayacağını ifade ederek, "Yatırımcı ve girişimci olmadan kalkınmayı sağlamak mümkün değildir" dedi. 

Kamuoyunda teşvik yasalarının bölge ekonomisine katkı sağlamadığı şeklindeki görüşlerin gerçekçi olmadığını savunan Özyılmaz, "Teşvik yasaları 10 yıldan beridir var. Erzurum, uygulanan tüm teşvik yasaları kapsamında yer aldı. Ancak teşvik yasalarının ne anlama geldiğini çok iyi anlamak gerekir. Teşvik yasalarının 2 ana hedefi vardır. Birincisi hangi ili kapsıyorsa o ilde yatırımı, üretimi, istihdamı tetiklemek, ikincisi ise o bölgedeki yatırımcı ve girişimci sayısını artırmaktır. Bu yasalarla başka illerden bu bölgeye yatırımcı beklemek doğu olmaz. Öncelikle bölgenin kendi yatırımcı ve girişimcilerini ortaya çıkarmak gerekir" diye konuştu. 

Yatırımcı ve girişimci olmayan illerin fakir iller olduğunu belirten Özyılmaz, "Bölgenin kendi yatırımcısı ve girişimcileri harekete geçmediği takdirde diğer yatırımcılar da bölgede yapacakları yatırımın karşılığı olmadığını düşünür ve bölgeye yatırım yapmazlar. Teşvik kapsamındaki il herhangi bir metropol şehre yakınsa veya limanlar üzerindeyse bu durum farklıdır. Erzurum bir liman kenti değildir. 
Yatırımcı beklemek yerine kendi girişimcilerimizi harekete geçirmek durumundayız. Eskiden olduğu gibi kalkınmayı, gelişimi devletten beklemek bugünün işi değildir. Bizler yatırımcıya her türlü desteği sağlamaya hazırız. Onların önündeki bürokratik engelleri kaldırmak bizlerin asli vazifesidir. Bölgenin kalkınması için çok sayıda yatırımcıya ihtiyaç var. Biz kendi içimizde bu dengeyi sağladığımız takdirde dışarıdan da yatırımcı doğal olarak bu bölgeye gelebilecektir" açıklamasında bulundu. 

Özyılmaz, şahsi girişimleri sonucu Tayland firması olan CP tavukçuluğun Erzurum'da büyük bir yatırıma imza attığını da hatırlatarak, şunları kaydetti: 

"Erzurum'da kalkınmayı dışarıdan beklemek olmaz. Biz kendi ürettiklerimizle marka olmalı, pazar üretmeliyiz. Erzurumluluk bilinciyle el ele vererek bu problemi aşmalıyız. Aksi takdirde hangi teşvik yasası sağlanırsa sağlansın bölge kalkınmasını sağlamak mümkün olmayacaktır. Kalkınmanın yolu girişimci ve yatırımcı eliyle olacaktır."
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 11:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?