7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bölgesel kalkınmaya AB desteği

Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı düzenlenen programla tanıtıldı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı’nın bölgesel tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Erzurum, Kars, Van, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Sivas, Trabzon, Malatya, Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş illerinin koordinatörlüğünde 43 ili kapsayan program dahilinde 15 büyüme merkezi belirlendi. Erzurum’un bulunduğu büyüme merkezinde Erzincan ve Bayburt illeri de yer alıyor. 

Bilgilendirme toplantısında konuşan ETSO Meclis Başkanı Sacit Bilici, ETSO olarak bu tür programların tamamında yönetici, yönlendirici olarak sürekli görev aldıklarını belirterek, Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı’nın bölge illeri için önemli bir kapak oluşturabileceğine dikkat çekti. 

Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı Koordinatörü ve Uygulama Merkezi Başkanı Mehmet Aydın ise yaptığı açıklamada, Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programının 2007-2013 dönemi için aday ve potansiyel aday ülkelere sağlanacak tüm AB katılım öncesi mali yardımlarını tek çatı altında toplayan bir program olduğunu söyledi. Aydın, programın ekonomik ve sosyal uyum alanında doğrudan kalkınmaya yönelik iki temel bileşeni “Bölgesel Kalkındırma” ve “insan Kaynaklarının Geliştirilmesi” olduğunu dile getirerek. “Bölgesel kalkınma birleşeni altında Çevre, Ulaştırma ve Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programları, insan Kaynaklarının Geliştirilmesi Birleşeni altında ise İnsan Kaynaklarının geliştirilmesi Operasyonel programının bulunduğunu belirtti. Mehmet Aydın, programın amacının 2007-2009 döneminde öncelikli olarak KOBİ’ler Araştırma-Geliştirme ve İnovasyon, Bilgi toplumu ve turizm alanlarında projelere destek sağlayarak, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltmak ve bölgelerin rekabet gücünü artırmak olduğunu kaydetti. 

Bilgilendirme toplantısına Erzincan ve Bayburt’tan temsilciler de katıldı. Toplantıda katılımcılara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Projelendirme Daire Başkanı tarafından Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı hakkında bilgi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?