27
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bu fotoğraf Erzurum'da dün çekildi!

TÜRKİYE'nin batı ve güneyi Afrika sıcağıyla boğuşurken Erzurumlular, hala kazak ve montla geziyor. Kentte, gece sıcaklık 6 dereceye kadar düşüyor. İstanbul'da ise yeni bir sıcaklık rekoru kırıldı. Gölgede ölçülen sıcaklık 43.1 derece.

Bugün soluklanacağız

Son iki gündür 40 derecenin altına düşmeyen sıcaklıklar nihayet yerini serin havaya bıraktı. Karadeniz üzerinden gelen rüzgarlar etkili olacak, hatta kısa süreli sağanak yağış etkisini gösterecek

Afrika sıcakları dün de göz açtırmadı. İstanbul’da sıcaklık 40 derecenin altına düşmedi. Zaman zaman bulutların kendini gösterdiği kentte, özellikle sabah saatlerinde Sarıyer, Üsküdar ve Şile’de çiseleyen yağmur damlaları yeri ıslatmaya yetmese de bu semtlerde vatandaşların rahat bir nefes almasını sağladı. Bir haftadır süren ve önceki gün 41.5 ile rekor seviyeye varan sahra sıcaklıkları bugün İstanbul’u terkediyor. Karadeniz üzerinden gelen serinletici rüzgarlar etkili olacak.

Haziran ayı maksimum 38 derece olan sıcaklık ortalamalarını alt üst eden sıcak hava en son 1982 yılında İstanbul’u kavurmuştu. Önceki gün 17.00 itibarıyla Şile’de sıcaklık, Meteoroloji’de rekor seviye diye tabir edilen gölgede 41.5 dereceyi gösterdi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, “(Dün) sabah saatlerinde nem oranı yüzde 50’ydi. Ancak öğleden sonra düşmeye başladı. Düşmeseydi sıcaklık nemle 50 derece hissedilebilirdi. Sıcaklık saat 14.00’te gölgede 39.5 dereceydi” dedi.

SAĞANAK GELİYOR

Yıldırım, sıcaklıkların bugün 6-8 derece azalacağını ve mevsim normallerine yani 30 derece seviyelerine inmeye başlayacağını belirterek, “Bugün 34, yarın 30 derece sıcaklık bekleniyor. Kısa süreli sağanak yağış etkisini gösterecek” dedi.
Akşam
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 06:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?