7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bu kebap yenmiyor

Erzurum’un Oltu ilçesi için önemli ürünlerinden olan Oltu Taşı ve cağ kebabının heykelleri yapıldı. İlçenin çeşitli noktalarına yerleştirilen Oltu taşı ve Oltu Cağ Kebabı figürlerinden oluşan heykeller büyük ilgi görüyor. 

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından Erzurum’da Oltulu bir heykeltraşa yaptırılan tespih figürü Oltu Kalesi önüne, kebapçı heykeli ise Kaymakamlık binası karşısına yerleştirildi. 

Her iki ürünün Oltu için büyük önem taşıdığını belirten Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “Bilindiği üzere bu cennet ülkenin her köşesinin ayrı ayrı kendine has karakteristik özellikleri var. Ayrıca buraların ön plana çıkmış olan çeşitli meziyetleri farklı şekillerde sembolize edilirler. Bunlar insanların görebilecekleri yerlere heykelleri dikilerek veya festivalleri yapılarak zihinlerinde kalması sağlanır. Bunlara örnek olarak Denizlinin Horozu, İnegöl’ün ve Akçaabat’ın Köfteleri, Susurluk’un Ayranı, Adana’nın Kebabı, Gaziantep’in Baklavası, Afyon’un Kaymağı, Bursa’nın İskender Kebabı, Kayseri’nin Pastırması, Silifke’nin Yoğurtu, Amasya’nın Elması Kastamonu Pidesi, Sivas’ın Kangal Köpeği, Trabzon’un Ekmeği, Şanlıurfa’nın Çiğköftesi, Ayvalık’ın Tostu gibi Cağ Kebabı ve Oltu Taşı’nı da zihinlerdeki yerini perçinlemek için bu sembolleri yaptırdık, çok ta iyi oldu.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 11:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?