4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bu okul fotoğrafı değil!

Erzurum'un Karaçoban ilçesinin Erhanlar Mahallesi'nde aynı aileden 61 kişi, 500 metrekarelik 20 odalı evde yaşıyor

Çiftçilik yapan kardeşler 7 çocuklu Selahattin (48), 10 çocuklu Fehim (46), 11 çocuklu Tahir (43), 9 çocuklu Ali Biçer (40); oğulları Ekrem, Tahsin, İsmail, Mehmet Biçer eş ve çocuklarıyla birlikte 61 kişi tek çatı altında yaşmalarını sürdürüyor.

Atalarından kalan birlik ve beraberliği günümüze taşıdıklarını belirten Tahir Biçer, "Atalarımız 1915 yılında Rusya’daki Bolşevik ihtilalinden kaçarak Karaçoban’a yerleşmiş. 98 yıldan beri ailemiz, hep bir arada yaşıyor. Çocuklar evin önüne kurulan yer sofrasında kahvaltı yapıyor. Biz de eşlerimizle birlikte sırayla yemek yiyoruz. Hep birlikte olmak insana hem güç hem de zevk veriyor" dedi.

GÜNDE 150 EKMEK YİYORLAR

Her gün tandır yakılarak 100 ile 150 ekmek pişirildiğini ifade eden Tahir Biçer, "Ailede erkeklerin tamamı çiftçilik ve nakliyecilik işi ile uğraşıyor. Maddi durumumuz çok şükür iyi. Bizim evde yemek kazanlarda pişirilir. Sabah kahvaltısına peynir, zeytin tenekelerle getirilir. Bir çatı altında 8 aile yaşıyor ama kimse kimsenin kalbini kırmaz" diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Ramazan Güneş, "Biçer’ler ilçenin en kalabalık ailesi. Birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar. Herkes takdir ediyor ve örnek olarak gösteriyor. Onların kendi aralarında sergiledikleri birlik ve beraberlik herkesi imrendiriyor dedi.

...
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2013 Salı 12:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?