4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bu otomobil suyla çalışıyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan ilköğretim okulu mezunu Mustafa Karasungur, suyla çalışan otomobil yaptı.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde ikamet eden ve elektronik tamircisi olarak çalışan Mustafa Karasungur, 10 yıldır üzerinde çalıştığı sistem sayesinde otomobilini suyla çalıştırdı, benzinde yüzde 45 tasarruf sağladı. Şimdiye kadar buluşu için 215 bin lira harcama yaptığını söyleyen Karasungur, imkan verilmesi halinde yüzde 80 tasarruf sağlayacak bir sistem geliştirebileceğini öne sürdü.

Geliştirdiği elektronik mekanizmalar ve suyla benzinin ayrışmasını sağlayan sistemle otomobilinin suyla çalıştığını söyleyen Karasungur, "Bu sistem geliştirilirse, ülkemizde benzin sıkıntısı yaşanmaz, tasarruflu yolculuk imkanı doğar. Dünyanın en fazla ihtiyaç duyduğu 3 enerji hidrojen, rüzgar ve güneş. Bu enerjileri kullandığımız takdirde birçok sağlık sorunu da ortadan kalkar" diye konuştu.

Sudan hidrojen elde ederek 1992 model otomobilinde yüzde 45 tasarruf sağladığını dile getiren Mustafa Karasungur, "Bu sistemle yüzde 10 ile yüzde 80 arasında tasarruf sağlanabilir. Ben imkanlarımla tasarruf oranını yüzde 45'e kadar yükseltebildim. İmkan verilmesi halinde bunu daha yüksek seviyelere çıkarabilirim. Büyük otomobil firmalarından bu konuda destek istiyorum. Elimde var olan bütün paramı bu işe harcadım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 18:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?