26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Bu seferde zabıta esnaf gerginliği

Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi üzerine kurulan bayram tezgahlarını kaldıran zabıta ekipleri ile esnaf arasında gerginlik yaşandı.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in talimatıyla bu sene Cumhuriyet Caddesi üzerine bayram tezgahlarının kurulması yasaklandı. Bunun üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, cadde üzerine kurulmuş tezgahları kaldırmak istedi. Ancak esnafın direnmesi üzerine zabıta ekipleri polisten yardım istedi. Polis ekiplerinin gelmesiyle birlikte tezgah kaldırma işine koyulan zabıta ekipleri, esnafı uyararak tezgahlarını kaldırttı.

Kaldırmamakta ısrar eden bazı tezgah sahipleri ise, "Böyle bir şey olmaz. Dükkanımızı kapattık. Bayramdır, biz nerede tezgah açacağız. Bir sürü borcumuz var. Elektrik, su faturamızı bile ödeyemiyoruz. Başkan'a biz oy verdik. 5 milyar borcu var diye az önce bir arkadaşımızı içeri attılar. Biz ne yapacağız?" dediler.


Yasak kararına rağmen ısrarla kaldırımlara yerleşmek isteyen satıcılara polis sert tepki gösterdi. Polis ve zabıtanın tezgah açtırmamakta kararlı olduğunu gören seyyar satıcılar, bu kez belediyeye yürümek istedi. Ancak polis buna da izin vermedi. Tezgahlarını kaldırım üzerinde bırakarak valiliğe giden bir grup seyyar satıcının isteği, valilik tarafından da uygun görülmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 15:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGARS IP: 88.254.155.xxx Tarih : 10.10.2007 21:14:30

Yukarı mumcu civarı tamamen seyyar değil sabit satıcılar tarafından işgal edilmiş durumda.Kaldırımlarda yürünmüyor.ATM lerden para çekerken sıraya gircek boşluk bile yok.Yoksa bunların torpilleri büyük yerden mi?Sayın KÜÇÜKLER'in bunada el atmasını istiyoruz.