7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Bu temizlik bakan için

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta personel sorununun aşılmasının 10 yıl süreceğini belirtti. Bakan Akdağ'ın denetimi sırasında temizlik yapan ve çevreye sprey sıkan temizlik görevlileri ilginç görüntü oluşturdu.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz ay hizmete giren Bölge Eğitim Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada yapılan çalışmalar hakkında Başhekim Fazlı Erdoğan'dan bilgi alan Bakan Akdağ, hasta yakınları ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Zaman zaman hastane çalışanları ile de sohbet eden Bakan Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bölgede önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Gezisi sırasında özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Akdağ'a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdiler.

PERSONEL SIKINTISI 10 YILDA AŞILIR
Hastanedeki gezisinin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bakan Akdağ, Türkiye'de sağlık sektöründe yaşadıkları en önemli sorunun personel eksikliği olduğunu bu sıkıntının da kısa sürede değil ancak 10 yıl içerisinde aşılabileceğini dile getirdi.

Türkiye'de hekim ve sağlık çalışanı eksiğinin yıllardır görülmediğini anlatan Bakan Akdağ, "Yeterli hekim ve sağlık çalışanının yetiştirilmesine ve göreve alınmasına engel olmaya çalışanlar bugün Bakanlığımızı ve hükümetimizi haksız şekilde eleştirmektedirler. 30 yıldır ihmal edilen bu eksiklik bugün sağlıkta hedeflediğimiz hizmetlerin yeterli ölçüde verilememesine sebep olmaktadır. Personel açığının giderilmesi için YÖK ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Ancak sorunun kısa sürede aşılması mümkün değildir" diye konuştu.

TEMİZLİK TİMİNİN HUMMALI ÇALIŞMASI
Sağlık Bakanı Akdağ'ın hastanedeki incelemeleri sırasında hastane yönetimince görevlendirilen 4 kişilik temizlik timi ise Bakan'ın 8-10 metre önünde temizlik yaptı. Bir taraftan çevrede deodorant sıkan görevliler bir taraftan da yerleri paspas ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 22:33:45
Güncelleme :25 Eylül 2008 Perşembe 22:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?