6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Bu yükseklikte dünyanın 7. si

Dünya'da deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte 7. parkı olan Erzurum'daki Ata Botanik Parkı, evlenen, nişanlanan ve sünnet olanlar için doğal stüdyo oldu.


Doğu Anadolu'daki ağaç, çiçek ve bitkilerden örneklerin toplandığı Atatürk Üniversitesine ait Ata Botanik Parkı'nın ünü giderek artıyor. Botanik parkı öğrencileriyle birlikte yapan Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, bu durumdan çok mutlu olduğunu belirtti. Fotoğrafçı İmran Uzun ile kardeşi Ümit Uzun, "Gençler ve çocuklar artık stüdyo yerine Ata Botanik Parkında fotoğraf çektirmek istiyor" dedi.


Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bu yıl hizmete açılan Ata Botanik Parkı yerli ve yabancı turistler yanında mutlu günlerini fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteyen genç çiftler ve sünnet çocuklarının akınına uğruyor. Y

aklaşık 1 milyon 700 bin YTL'ye mal olan botanik parklardan ABD'de 2, Çin'de 2, Malezya'da 1 ve bir de Srilenka'da bulunduğunu söyleyen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, parkta meşe, ladin, çam türleri ve ıhlamur ağaçlarıyla canlı bitki türlerinin yetiştirildiğini belirtti.

Vatandaşların parka büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Yılmaz, "Yeşil dünya dediğimiz parkın bu kadar ilgi görmesi bizleri de mutlu ediyor. Buraya gelenler hem canlı türlerini öğreniyor hem de parkın doğal ortamında fotoğraf çektiriyorlar" dedi.


Bu arada parkta fotoğraf çektirmek için çevre illerden bile vatandaşların geldiğini dile getiren Erzurumlu fotoğrafçı kardeşler İmran- Ümit Uzun, "Genç çiftler ve sünnet olacak çocuklar eskiden olduğu gibi stüdyo yerine doğal bir ortamda fotoğraf çektirmeyi tercih ediyorlar. Biz de onlar için en güzel kareleri ölümsüzleştiriyoruz" diye konuştular

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:40:21
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?