4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bulut tarihi eserleri gezdi

Türklerin Anadolu’daki mühürleri olan, Erzurum’daki tarihi eserlerin yenileme ve çevre düzenlemesi çalışmalarına devam ediliyor.


Erzurum Valisi Sami Bulut bugün restorasyon, çevre düzenlemesi ve kazı çalışmaları yapılan Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarının yapıldığı Çifte Minareli Medrese’ye giden Vali Bulut İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok’tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Çifte Minareli Medresenin önünün ve çevresinin yeniden düzenleneceğini söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Altınok ayrıca ışıklandırma çalışmalarının da yapılacağını ve çalışmaların bitmesinin ardından Çifte Minareli Medreseye yeni bir çehre kazandırılacağını söyledi.


Daha sonra Erzurum Kalesine geçen Vali Bulut burada da kazı çalışmalarını inceledi. Vali Bulut, kalenin tarihi ve yapılan çalışmalar hakkında Müze Müdürü Mustafa Erkmen ve Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’dan bilgiler aldı.

Kazı alanlarını gezen ve dikkatle inceleyen Vali Bulut son olarak 23 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de kutlamalara katılacağı Kongre Binasını gezdi. Vali Bulut buradaki eksikliklerin giderilmesi için de yetkililere talimatlar verdi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?