4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Bürokratlara UNIVERSIADE brifingi

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının (UNIVERSIADE) Erzurum’da yapılmasıyla ilgili kararın bölge için bir milat olduğunu söyledi.

Çintimar, kış oyunlarıyla ilgili inşaat çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğünü, para problemi olmadığını bildirdi.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine Çat yolu üzerinde bulunan 2011 Ofisinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kurum amirlerinin yanı sıra basın mensuplarının da katıldığı toplantıda konuşan Çintimar, 30 Nisan 2004 tarihinde FISU’ya yapılan müracaatla birlikte başlayan, oyunların alınması ve daha sonraki gelişmeler hakkında slaytlar eşliğinde bir sunum yaptı.


2011 UNİVERSİADE’nin Erzurum’a verildiğinin açıklandığı 16 Ağustos 2007 tarihinin bölge için bir milat olduğunu belirten Çintimar, Erzurum’un önemli bir kış sporları merkezine dönüşmeye başladığını bildirdi. 2011 Şubat’ında yapılacak oyunlara 60 ülkeden 3 bin 500 dolayında sporcunun katılmasının beklendiğini vurgulayan Çintimar, oyunlara katılacak fakir ülkelerin sporcularının giderlerinin Türkiye tarafından karşılanacağını söyledi. Oyunların 30-40 yayıncı kuruluş tarafından dünyaya aktarılmasını beklediklerini vurgulayan Çintimar, ayrıca 100 binden fazla da biletli seyircinin oyunları önemli organizasyonu izleyeceğini kaydetti.


PARA PROBLEMİ YOK
Konuşmasında Erzurum merkez, Konaklı ve Kandilli’de yapılacak tesisler hakkında detaylı bilgiler veren Çintimar, tesislerin hepsinde inşaat çalışmalarının başlatıldığını, bazı büyük tesislerde ise 24 saat boyunca faaliyetlerin sürdüğünü belirtti. Erzurum’a yapılacak, kış oyunları tesisleriyle ilgili para problemi yaşanmadığını da kaydeden Çintimar, “Tesislerin yapımıyla ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yüzde 80’lik bir ödenek tahsisi tamam. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen sayın Devlet Bakanımız da işlerin yapılması halinde para konusunun problem olmayacağını söyledi. Onun için para sıkıntısı yaşanmayan bu tesisler birer birer Erzurum’a kazandırılacaktır.”dedi.


TESİSLER ÇOK AMAÇLI KULLANILABİLİR
2011’le birlikte Erzurum’a kazandırılacak tesislerin sadece kış sporlarıyla yapılacak yerler olarak görülmesinin yanlış olacağını belirten Çintimar, “Kiremitlik tepede inşa edilecek atlama kuleleri Dünyanın en yüksek kulesi olacak. Burası adeta Türkiye’nin bir simgesi olacak. Ayrıca yapılacak salonlar ilimiz için değişik etkinliklerde kullanılabilir. Örneğin Cemal Gürsel Stadı yanında inşa edilen 3 bin kişilik ve 500 kişilik buz pateni salonları şehre kurulacak fuarlarda kullanılabilir. Bütün bunların yanı sıra Erzurum’a yapılacak tesisler Türkiye’de tek olacak. Halen hizmette olan buz hokeyi salonu için Rus milli takımından bile talep geldi. Salon boş olmadığı için bu talebi karşılayamadık. Bütün bu tesisler 2011 sonrası Erzurum için önemli merkezler olacaklar. Hizmete girecek tesislerle birlikte Erzurum adeta kamp merkezine dönüşecek.“diye konuştu.


KAYAKÇI SAYISI PATLADI
2011 UNİVERSİADE’nin Erzurum’a verilmesinden sonra ilde bulunan sporcu sayısında da büyük bir patlama yaşandığını kaydeden Çintimar, “Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de bulunan lisanslı kayakçı sporcu sayısı bin 621 idi. Erzurum’da kayakla ilgilenen sporcu sayısı ise 163’tü. Erzurum, sporcu sayısı azlığı sebebiyle federasyon seçimlerinde oy bile kullanamıyordu. Ancak şimdi Erzurum’daki lisanslı kayakçı sayısı Türkiye genelindeki sayının 2,5 katı oldu.


CEMAL GÜRSEL KAPANIYOR
2011 oyunlarının başlangıç töreninin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumunda yapılacak çalışmalarının proje ihalesinin sonuçlandığını, inşaatın 50-60 gün içinde başlayabileceğini ifade eden Çintimar, 2009-2010 sezonunda stadın kapanacağını bildirdi. Stadyumun kale arkası tribünleri, kapalı tribünlerin duvarlarının yıkılacağını belirten Çintimar, Erzurum’un modern bir stadyuma kavuşacağını kaydetti.


HER MÜTEAHHİT KORULUK OLUŞTURACAK
Atlama kuleleri inşa edilen Kiremitlik tepede kesilen ağaçların herkesi üzdüğünü ancak kesimin Orman Bölge Müdürlüğü’nün raporlarına göre yapıldığını vurgulayan Çintimar, bölgede bu ilkbaharda önemli oranda ağaç dikimi de yapıldığını söyledi. Çintimar, Erzurum’da tesis ihalesi alan müteahhitlerle görüştüklerini ve hepsinden Erzurum’da koruluk oluşturulması yönünde söz aldıklarını bildirdi.


FISU SIRBİSTAN’DA TOPLANACAK
Toplantıyı takip eden bürokratlar ve basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Çintimar, 27-29 Haziran 2009 tarihleri arasında Sırbistan’da toplanacak olan FISU heyetine çalışmalarla ilgili bir rapor sunacaklarını söyledi. Hazırlık Düzenleme Kurulu olarak Sırbistan’a gideceklerini ve Erzurum’daki çalışmaları fotoğraflarla anlatacaklarını kaydeden Çintimar, heyetin de önümüzdeki aylarda kente gelerek çalışmaları yakından izleyeceklerini söyledi.
Çintimar, toplantı sonunda il merkezinde bulunan 3 Temmuz Stadıyla ilgili hazırlanan projeler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 14:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?