6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Büşra Yücel Erzurum'u temsil edecek

Eskişehir’de düzenlenen 1. Uluslararası Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatı’na (YUNEPO) katılan Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi Öğrencisi Büşra İlayda Yücel, finale kalmayı başardı.

Bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Sevgi ve Barışa Çağrı Proje Olimpiyatı’na (YUNEPO) liseler arası şiir yarışmasında Erzurum’u temsil eden İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencisi Büşra İlayda Yücel ‘Yunusca Düşünmek’ adlı eseriyle adını finale yazdırdı.

Dünya barışına katkı sağlama amacıyla Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları'nın, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yunus Emre Kültür, Sanat, Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği ve Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla düzenlenen YUNEPO’ya 35 ülkeden 441 okul ve 2 bin 861 öğrenci katıldı.

YUNEPO’da finale kalarak Erzurum’u finalde temsil etme hakkı kazanan İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencisi Büşra İlayda Yücel, 2- 4 Mayıs 2008 tarihinde Eskişehir‘de yapılacak olan Lise-Şiir Yarışması Finalinde Türkiye dışında ABD, Tacikistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Polonya, Arnavutluk, Makedonya, Irak, Sudan, Burma ve Vietnam gibi ülkelerden gelen öğrencilerle yarışacak.

Büşra İlayda Yücel ve danışman Öğretmeni Halit Balkaya, ayrıca kendilerine verilen panoda Erzurum'u tanıtabilme adına çeşitli sergiler açacaklar.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 16:50:57
Güncelleme :5 Mayıs 2008 Pazartesi 10:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
altan kanca IP: 88.224.214.xxx Tarih : 10.09.2008 03:00:20

İlayda yücele başarılarının devamını diliyorum ama ne yazıkki o bu yarışmaya çok yanlız hazırlandı dedesinin kuzusu dur o. öyle bir tornum olduğu için iftihar ediyorum saygılarımla