7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Büyük organizasyona talibiz

BÜYÜK ORGANİZASYONA TALİBİZ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kanal 25’te katıldığı canlı yayın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazeteci – Yazar Esat Bindesen’in hazırlayıp, sunduğu programa konuk olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Türkiye’nin ve Erzurum’un kış sporlarında büyük organizasyonlara talipli olmaya devam ettiğini belirtti.

Çintimar, 2013 yılında yapılacak olan Dünya Karmalar Curling Müsabakalarına ev sahipliği yapmak istediklerini ve bunun için organizasyona talipli olacaklarını söyledi. Çintimar, “Bunun için 6 Aralık’ta İsviçre’ye giderek, bu büyük organizasyonu almaya talipli olacağız” dedi.

EN BÜYÜK ŞANS CURLİNG ARENA

Çintimar, 2011 UNIVERSIADE’nin yanı sıra Erzurum’un 2012’de kayakta iki önemli organizasyona daha ev sahipliği yapacağını belirterek, “Dünya Karmalar Curling yarışları da çok büyük bir yarış, bu yarışları alacağımıza inanıyorum, çünkü ilimize yaptığımız Curling Arena, dünyanın tek curling salonu olma özelliğine sahip, bu salon organizasyon öncesinde bizim için büyük bir şans ve avantaj” diye konuştu.

SALONLARDA YER YOK

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, devletin 2011 UNIVERSIADE sayesinde Erzurum’a 600 Milyar gibi bir yatırım yaptığına değinen Çintimar, “Erzurum bir olimpiyat alırsa, inanıyorum ki, bu rakam Bin Trilyonu bulacak ve İpekyolu misyonuna kavuşmuş bir kent olacak” dedi.

Devletin Erzurum’a yaptığı spor tesisleri ve buz salonları sayesinde Erzurum’un artık bir cazibe ve kamp merkezi olduğuna işaret eden Çintimar, “Bugün buz salonlarımızda bir saniye bile boş saat yok. Tüm seanslar dolu. Spor Kulüpleri Buz Hokeyi ve Buz Pateni ve Curling idmanı yapmak için adeta sıraya giriyorlar. Halk seanslarımızda da salonda iğne atsanız yere düşmez” dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

Çintimar, Erzurum’da yediden 70’şe herkesin spor yapmasını sağlamak için seferber olduklarını belirterek, ev hanımlarını bile sporun içine çekeceklerini söyledi. Çintimar, “Yaşlı vatandaşlarımıza da fiziklerinin el verdiği sporları yaptıracağız. Bu yürüyüş olabilir, satranç olabilir, ya da masa tenisi olabilir, bugün her spor tesisimizde ve salonumuzda masa tenisi mevcut” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk önderliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürleri ve Federasyon Başkanları Değerlendirme ve Planlama toplantısına iyi bir ev sahipliği yaptıklarını belirten Çintimar, “Davetimize icabet eden Genel Müdürümüz Yunus Akgül, Genel Müdür Yardımcılarımız Mehmet Kocatepe, Mehmet Ali Babacan ve tüm spor il müdürlerimiz ile federasyon başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Valimiz Sabahattin Öztürk’e ve organizasyonda tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 16:36:00
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?