6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Büyükanıt: Abartıp tansiyonu yükseltmeyin

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 9. Kolordu Komutanlığı’na bağlı birlikleri denetlemek üzere geldiği Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi’nde yaşanan başörtü olayını değerlendirdi.

9. Kolordu Komutanlığı’ndaki incelemelerinin ardından Erzurum Valiliği’ni ziyaret eden Orgeneral Büyükanıt, valilik çıkışında basın mensuplarının başörtü meselesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Atatürk Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaşanan olayın fazla abartıldığını söyleyen Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Bu konuda yorum yapmak bana düşmez bir asker olarak. Aldığım bilgiye göre olay, kapıdaki görevliden kaynaklanmış. Eşarba kimse bir şey demez. Bir iletişim kopukluğu yaşanmış. Fazla abartılı buldum. Olmasa daha iyi. Rektörün çıkıp kapıda kıyafet kontrolü yapacak hali yok. Bu tür toplumsal tansiyonu yükselten şeyleri bırakmak lazım. Bazı şeylerde kararlı olmak lazım. Bu çizginin ayarlanmasını da yöneticiler ayarlamak durumundadır" diye konuştu.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsünde referandum açıklamasıyla ilgili olarak ise yorum yapmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 17:04:19
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?