4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Büyükbaş hayvan ıslahı toplantısı

Büyükbaş Hayvan Islahı 2009 Çiftçi Eğitimi Projesi toplantısında konuşan Erzurum Valisi Sami Bulut, “Doğu Anadolu’da büyükbaş hayvan sayısı azaldı, fakat birimden elde edilen gelir arttı” dedi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda ‘Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı projesi’ son eğitim toplantısına, Erzurum Valisi Sami Bulut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Tarım İl Müdür Bektaş Erdoğan, Proje koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, fakülte dekanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Sami Bulut, “Son zamanlarda herkes Doğu Anadolu’da hayvan sayısında azalma var diye şikayetçi. Oysa ki Türkiye’nin her yerinde hayvan sayısında azalma var, fakat hayvan sayısındaki azalmaya rağmen birimden elde edilen üründe önemli bir artış var” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise yaptığı konuşmada “Yakında Üniversite-Köy işbirliği yapacağız. Yakın köy muhtarlarıyla bir toplantı yapacağız. Bütün köye üniversite olarak bir bahçe yapacağız. Tabi ki belki bahçe değil de, farklı şey isteyen olur, isteğe göre hizmet vereceğiz” dedi.

Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı projesi hakkında bilgi veren Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Tarım il Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesiyle işbirliği içinde olduklarını açıkladı. Proje kapsamında 495 çiftçiye eğitim verdiklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik fakültesiyle işbirliğinde, her ilçeden 25’er çiftçi getirip birinci gün onlara, suni tohumlama, yem bitkileri, bakım, besleme, ahır hijyeni, örgütlenme, pazarlama, hastalıkla ve zararla mücadele konularında teorik eğitim veriyoruz. İkinci gün, Üniversitesi Çiftliği ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü ahırlarında uygulamalı eğitim veriyoruz, ve çiftçilerin her türlü ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bu gün Projenin son eğitim günü, bundan sonra teknik eleman yetiştirmeye başlayacağız.”

Hayvancılıkta beraber çalışmanın önemini anlatan Proje Koordinatörü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Yavuz, “Ürünlerin pazarlanması, girdilerin temin edilmesi, yeni teknolojinin sağlanması açısından birlik ve beraberlik çok önemlidir. Teknolojiyi tarıma sokabilmek için örgütlenmek gerekiyor” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 18:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?