7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Büyükelçi hatıra ağacı dikti

ABD BÜYÜKELÇİSİ JAMES JEFFREY, ERZURUM'DA HATIRA AĞACI DİKTİ

ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey, Erzurum American Corner’in açılışına katılmak üzere geldiği Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne hatıra Mavi Ladin dikti.

Açılış öncesi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret eden ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey Atatürk Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Jeffrey, Atatürk Üniversitesi’nin Kafkas ülkeleri üniversiteleriyle yaptığı işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Büyükelçi James Jeffrey, 15-20 yıla kadar Kafkaslardaki siyasi istikrarın tam olarak sağlanacağını, Erzurum’dan geçen petrol ve doğalgaz hatlarının artacağını, bölgedeki ticari ve ekonomik faaliyetlerin çoğalacağını ve bu gelişmelerin bölgenin refahını artıracağını belirtti.

Atatürk Üniversitesi’nin "Şeref Defterini" de imzalayan ABD Ankara Büyükelçi James Jeffrey, Şeref Defteri`ne, ABD Başkanı Barack Obama’nın, American Corner`ın açılışında gösterdikleri katkıdan dolayı Atatürk Üniversitesi`ne teşekkürlerini ifade eden bir metni yazdı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyekelçi Jeffrey`e, Atatürk Üniversitesi şiltinin yanı sıra Türk kahvesini sevdiğinden dolayı, Büyükelçiye bir de Kütahya porselen fincan takımı hediye etti.

HATIRA AĞACI DİKTİ

Büyükelçi James Jeffrey, Atatürk Üniversitesi tarafından kurulan dünyadaki yüksek rakımda kurulmuş sayılı bahçelerden biri olan Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi’ne bir de hatıra Mavi Ladin dikti.

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Botanik Bahçesi’nde yer alan bitki türleri hakkında Büyükelçi Jeffrey’e bilgi verdi ve bahçenin bir bölümünü gezdirdi. Atatürk Üniversitesi Erzurum Evi’nde yöresel yemeklerin tadına bakan Büyükelçi James Jeffrey, ziyaretini tamamladıktan sonra Ankara’ya döndü.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JAMES JEFFREY, ERZURUM'DA HATIRA AĞACI DİKTİ
ABD BÜYÜKELÇİSİ JAMES JEFFREY, ERZURUM'DA HATIRA AĞACI DİKTİ
ABD BÜYÜKELÇİSİ JAMES JEFFREY, ERZURUM'DA HATIRA AĞACI DİKTİ
ABD BÜYÜKELÇİSİ JAMES JEFFREY, ERZURUM'DA HATIRA AĞACI DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 10:26:02
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 12:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yakup aslan IP: 62.108.72.xxx Tarih : 9.04.2010 14:33:26

Değerli Hikmet hocam, Keşke bölge insanının yakın tarihte yaşadığı Ermeni mesalimini gözlerine sokmak için sayın Büykelçiyi ilimizdeki toplu türk mezarlarına götürseydiniz.