4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Büyükelçilerin kebap keyfi

BÜYÜKELÇİLERİN CAĞ KEBABI KEYFİ

Dışişleri Bakanlığı’nın üçüncü Büyükelçiler Konferansı için geçtiğimiz hafta Erzurum’a gelen büyükelçiler, ünü yurt dışına yayılan Cağ kebabından tatmayı da ihmal etmediler.

Geleneksel Büyükelçiler Konferansı’nın ikinci bölümü için geçtiğimiz Perşembe Erzurum’a gelen Türkiye’nin 152 ülkedeki büyükelçileri, haftasonu öğle yemeğini Koç Cağ Kebap’ta yedi. Ünü yurt dışına ulaşan Cağ kebabını tatma imkanı bulan Büyükelçiler, yemek sonrası Kanal 25 TV’deki ‘Hünerli Eller’ program yapım ve sunucusu Aygül Yılmaz’ın sorularını da yanıtladı.

Cağ kebabını çok beğendiklerini anlatan büyükelçiler, kentin Erzurum 2011 Winter Üniversiade için yapılan yatırımlarla birlikte fiziki bir dönümüş geçirdiğini söyledi. Eşi Erzurumlu olan Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, öğretim üyesi olduğu dönemde Erzurum’da güzel anılarının olduğunu kaydetti. Büyükelçiler arasında 4 cağla en fazla kebap yiyen isim olan Tacan İldem, ilk kez geldiği Erzurum’da soğuk bir havada sıcak insanların samimi tavırlarıyla karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 12:53:00
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?