8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Büyükşehir buzda şampiyon

BÜYÜKŞEHİR BUZ DA ŞAMPİYON

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına bir taraftan şehirdeki çalışmalara yoğunlaşırken, bir taraftan da sportif faaliyetlere hız verdi. Yapılan Buz Hokeyi Federasyonu Birincilik Yarışmalarında Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Buz Hokeyi Takımını 4-3 mağlup ederek sezonun şampiyonluğunu garantiledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, başarılı çalışmalar sonucunda Buz Hokeyi takımının Türkiye minikler şampiyonu olduğunu belirterek, “Yine Buz Hokeyi takımımız büyüklerde Bölgesel şampiyona müsabakalarında Doğu Anadolu birincisi olmayı başardı. Türkiye şampiyonasının en büyük favorisi olarak görülen buz hokeyi takımına büyük önem veriyoruz. Buz hokeyi, alt yapısı olmayan ve kimseni tanımadığı yeni yeni oturmuş bir spor. Sokakta çalışan çocuklarımızla oluşturduğumuz takımımızla büyük başarılar elde ettik. Bundan sonra da alt yapıya yönelik sporcu yetiştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda 20 genç, 20 Büyükler, 20 Yıldız, 15 minik sporcuyla faaliyetlerimize devam ediyoruz” dedi.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 4 ayrı gurupta yapılan eğitim çalışmalarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak. 2011’e yoğunlaştıklarını belirten Başkan Küçükler, kayak sporuna çok ciddi anlam’da önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Küçükler, “Kayak sporuna hazırlanan çalışmalarla sporcularımız bundan sonra daha başarılı sonuçlar alacaklardır. Önümüzdeki yıl şehrimiz için önemli olan Kış Olimpiyatları yapılacak. Kayak sporunu tabana yaymak, geniş kesimleri bu işe dahil etmek gerekiyor. Bizde bunun çalışmalarını yapıyoruz. Erzurum’un, 2011 Kış Oyunları sayesinde, Avrupa’nın en önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelecektir.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BUZ DA ŞAMPİYON
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:37:04
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 16:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?