4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Büyükşehir karla mücadeleye hazır

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KARLA MÜCADELE TEDBİRLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, 2009 - 2010 kış sezonu olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları gözden geçirildi.

Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin devamı amacıyla kötü hava koşullarıyla kar buzlanma ve göllenme ile mücadele çalışmaları, düzenlenen değerlendirme planlama koordinasyon toplantısında ele alındı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler başkanlığında yapılan toplantıda karla mücadele tedbirleri yeniden gözden geçirildi.

Yaklaşık 150 personel ve 20 iş makinesiyle sürdürülecek karla mücadele çalışmaları toplam 85 kilometrelik alanda sürdürülecek.

Yapılan planlamaya göre, her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5’e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda hava şartlarının durumuna göre çalışma planları uygulanacak.

Erzurumluların sorunsuz bir kış mevsimi geçirmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadelede son model araçlar kullanacağız. Halkımız kar konusunda sıkıntı yaşamayacak" dedi.

Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmalarının 24 saat aralıksız devam edeceğini belirten Başkan Küçükler, “Gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Ekipler yapılacak çalışmalarda buzlanmaya anında müdahale edecek. Önceden tespit çalışması yapılacak ve gerekli önlemler alınacak. Buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağını önceden belirlenecek. Yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanacak. Yağmur, kar, donma, buzlanma, şiddetli rüzgar ve sis oluşumlarına karşı hazırlıklı olacağız, can ve mal kaybını minimuma indirmek için erken ve doğru müdahale sağlanacak" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KARLA MÜCADELE TEDBİRLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:50:02
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 18:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?