8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Büyükşehir sözleşme imzaladı

BÜYÜKŞEHİR SÖZLEŞME İMZALADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşma sonucunda iki yıl süreli olarak imzalanan sözleşme ile çalışanların ücretlerinde birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 oranında artış sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hizmet-İş sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tamgaç ve şube sekreteri Erol Aksakal katıldı.

Belediye işçilerinin kentin her yerinde alın teri olduğunu vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, büyük bir özveri ile çalışan işçilerin her şeyin en iyisini hak ettiğini belirtti. Başkan Küçükler; “Amacımız, belediye imkanları dahilinde işçimize en iyi şartları oluşturmaktır. Sendika ile bu çerçevede yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Toplam 700 işçiyi kapsayan bu sözleşmenin sorunsuz bir şekilde geçmesi en büyük temennimizdir. Yapılan görüşmelerde de karşılıklı uzlaşarak sözleşmeyi sonuçlandırdık. Sonuçta bu insanlar bizim işçilerimiz ve onların her açıdan rahat olması bizim içinde büyük önem taşımaktadır. Dileriz sözleşme hem işçilerimize hem de kentimize hayırlı olur” dedi.

Hizmet-İş Sendika Şube Başkanı Cevdet Tamgaç ise sendika olarak, “İmzamız İşçimizin Kararıdır” ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini belirti. Tamgaç, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve ekibi son derece ılımlı bir şekilde olaylara bakıyorlar. Yaptığımız görüşmede de bunu gördük. Her zaman yapılan görüşmelerin masada çözülmesi taraftarıyız. Biz sözleşmelerimizi kapalı kapılar arkasında gözlerden uzak yerlerde değil, kameralar karşısında işçi arkadaşlarımız, Belediye başkanımız ve sendikamızla birlikte yapıyoruz. Biz belediyelerimizi sosyal ortağımız olarak görüyoruz. Ücret sendikacılığı değil, sosyal, ekonomik ve kültürel sendikacılık yapıyoruz. Onun için bu güzel sonuca ulaştık. Bundan sonraki görüşmelerde de işçilerimizin hak ettiği şeyleri alacağını umut ediyoruz. Yapılacak görüşmelerde de bir sorun çıkmaması en büyük temennimizdir. Belediye başkanımıza ve ekibine gösterdikleri anlayış nedeniyle teşekkür ediyoruz. Sözleşmemiz çalışanlarımıza, sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 13:39:01
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 16:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?