4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Büyükşehir'de 6 parti yarışacak

29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi siyasi parti yöneticileri aday listelerini il Seçim Kurullarına teslim etti.

Erzurum'da 6 parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterirken, seçimlere katılacak 18 partiden 12'si Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermedi.

 

AK PARTİ, MHP VE SP İDDİALI
Erzurum'da seçimlerin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Ahmet Küçükler, MHP Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve Saadet Partisi (SP) adayı Cemalettin Hınıslıoğlu arasında oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.
Erzurum'da Büyükşehir için 18 partiden yalnızca altısı aday bildirdi. MHP, DSP, DTP, CHP, SP ve AK Parti aday gösterirken, diğer partiler büyükşehir adayı bildirmediler.
Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçimlere Kamil Aydın, Demokratik Sol Parti (DSP) Ahmet Kovaytan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İrfan Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nizamettin Zengin, SP Cemalettin Hınıslıoğlu, Demokrat Parti (DP) Gürbüz Karabacak ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) mevcut başkan Ahmet Küçükler ile girecek.
Seçimlere katılan Anavatan Partisi (ANAP), Liberal Demokrat Parti (LDP), İşçi Partisi (İP), Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Büyük Birlik Partisi (BBP), Barış ve Demokrasi Partisi, Millet Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) , Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ve Emek Partisi (EMEP) Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermediler.

2004 SEÇİMLERİNDE HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?
Erzurum'da 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde 673 sandıkta 114 bin 181 seçmen oy kullandı. 110 bin 270 geçerli oydan 67 bin 463'ünü AK Parti, bin 702'sini CHP, 2 bin 33'ünü DYP, 3 bin 914'ünü SP, 32 bin 640'ını da MHP almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 11:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?