8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Büyükşehir'de karmaşa

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediye eski Başkanı Mahmut Uykusuz'un yatırımları engellemek adına valiliğe dilekçe verdiğini belirtti. 

Dadaşkent'e yapılacak yonca yaprağı şeklindeki köprülü kavşağın eski Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz tarafından engellenmek istediğini ileri süren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Bizim yaptığımız hizmetleri engellemekle meşguller. Şimdi Dadaşkent kesiminde her yıl bir çok insanımızı kaybediyoruz. Canlar gidiyor. İnsanlarımız ölmesin istiyoruz ve buraya yonca şeklinde köprülü kavşak yapacağız. Ama bu engellenmek isteniyor. Kim tarafından? Bir önceki belediye başkanı tarafından. Bu şehre belediye başkanlığı yapmış bir kişi bunu yapıyor. Bir başka acı yanı daha var bu dilekçenin. Bu dilekçenin muhatabı valilik değildir. Valilik, belediyeyi yöneten bir kurum değildir. Bu karar belediye meclisi tarafından alınmıştır. Muhatap belediye meclisidir" dedi. 

Başkan Küçükler, ayrıca kültür merkezi için 1 trilyon lira geldiği yolundaki söylentilerin ise asılsız olduğunu açıkladı. İshale hattının tamamlanması için 1.5 aylık bir çalışma dönemine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, belediyenin her ay 3 trilyon lira zarar ettiği yolundaki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Yüklenici firma zarar ettiğini öne sürerek, işi bıraktı. Biz de sözleşmenin feshi yoluna gittik. Belediye olarak kalan kısmı kendi imkanlarımızla yapacağız ve 1.5 aylık bir çalışma döneminde burayı bitireceğiz. Ancak, şunu söyleyeyim. Bizim projeyi tamamlamamız bir şeyleri değiştirmeyecek. Zira DSİ'nin baraj inşaatını bitirmesi lazım. Ayrıca, belediyenin aylık 3 trilyon lira zarar ettiği iddia edilmektedir. İnsanlar afaki konuşmamalı" diye konuştu. 

Başkan Küçükler, bazı yerel gazetelerde çıkan temizlik ihalesinde usulsüzlük yapıldığı yolundaki bir meclis üyesinin iddiası hakkında ise şunları söyledi: 

"Doğruluk konusunda onların bizi tartacak terazileri yoktur. Bizim yaptığımız her iş ortadadır. Verilmeyecek tek bir hesabımız yoktur. İddia sahiplerini ispata davet ediyorum. Şerefli insan bu iddiaları ispat etmekle yükümlüdür."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 23:42:53
Güncelleme :24 Ağustos 2006 Perşembe 23:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem baba IP: 85.102.228.xxx Tarih : 26.08.2006 11:56:09
Sayın başkanım, yolunuza devam edin, onlar konuşsun dursun. Zaten konuşmaktan başka birşey yaptıkları yok. Vıdı vıdı vıdı, koca karılar gibi başka icraat yok. İnsan ölür, kalır eseri. Eşşek ölür, kalır semeri. Allah yolunuzu açık etsin. Başarılar