7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Büyükşehir’den büyük hamle

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum için en önemli projelerin başında gösterilen kentsel dönüşüm projesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Yenişehir İmar İskan Evleri ve Mal Meydanı’nda hayata geçirilmesi düşünülen konut projelerinin bir an önce tamamlanması için tüm imkanların seferber edildiğini anlatan Küçükler, “Söz konusu bölgelerde yapacağımız konutları en kısa zamanda hak sahiplerine teslim etmeyi amaçlıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, yeni dönemde birçok bölgede kentsel dönüşüm projesinin uygulamaya konulacağını kaydetti.

Küçükler, şehrin gece kondu bölgelerinin bu proje kapsamında olacağını ifade ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, kentsel gelişmenin toplumsal, ekonomik, mekansal, fonksiyonel ve fiziksel olarak yeniden ele alınması ile, kentimizdeki sorunlu alanlar tespit edilmiş ve bu alanların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılması için kentsel dönüşüm projelerini aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kent içinde gölgede kalmış tarihi ve kültürel yapıları gün yüzüne çıkarılması, şehrin çöküntü bölgelerinin de kentsel dönüşüm uygulamalarıyla görüntü kirliliğinden kurtarılması gerektiğini söyledi. Şehrin yıpranmış bölgelerini kaldırıp, buraların çağdaş yapılarla donatılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydeden Küçükler, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarında atağa kalkacaklarını dile getirdi.

Erzurum’daki gecekondu bölgelerini ortadan kaldırarak, standartları yüksek yaşam alanları oluşturacaklarını anlatan Küçükler, Erzurum’un, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde dünyanın gelişmiş kentleriyle yarışır bir vaziyete geleceğini ifade etti. 2011 Kış Oyunları’na bir yandan şehri hazırlarken, bir yanda da sportif faaliyetlere hız verdiklerini belirten Küçükler, hemen her branşta sporcu yetiştirdiklerini söyledi.

Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim dönemimizde Erzurum halkı kendini itilmiş ötelenmiş hissetmedi. Kendisini güçsüz, umutsuz hissetmedi. Yine insanımız çok iyi biliyor ki, yüce Erzurum halkının itibarına halel getirmedik. Yorulmadan, bıkmadan bu yüce millete hizmet ettik. Biz, ‘insanı yücelt ki, devlet yücelsin’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Yaptığımız bütün hizmetleri ‘insan odaklı’ düşünüyoruz. Herkesi ve her kesimi kucaklıyoruz Bundan sonra ne yapacağız; sorusuna gelince. Erzurum’a daha çok şey yapacağız. Değerli Erzurum halkını hizmette yine ilklerle tanıştıracağız. Erzurum’un yarınlarını inşa etmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:31:00
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 18:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?