4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Büyükşehir’den dönüşüm hamlesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum için en önemli projelerin başında gösterilen kentsel dönüşüm projesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Küçükler, yeni dönemde birçok bölgede kentsel dönüşüm projesinin uygulamaya konulacağını kaydetti.

Küçükler, şehrin gece kondu bölgelerinin bu proje kapsamında olacağını ifade ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, kentsel gelişmenin toplumsal, ekonomik, mekansal, fonksiyonel ve fiziksel olarak yeniden ele alınması ile, kentimizdeki sorunlu alanlar tespit edilmiş ve bu alanların çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılması için kentsel dönüşüm projelerini aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Belediye olarak yeni dönemde de Erzurum’u çağdaş bir görünüm’e kavuşturmak için çaba göstereceklerini kaydeden Başkan Küçükler, Belediye olarak 2011 e hazırlanmada tempoyu artırmak zorunda olduklarını söyledi.

Şehri modernize etme yanında Erzurum’u ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek mekânları da oluşturacaklarını anlatan Başkan Küçükler, çalışmaların süratle devam ettirildiğini bildirdi.

Yapılan çalışmalarda Büyükşehir belediyesi uzlaştırma komisyonu yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 650 vatandaşımızla görüşülerek Solakzade mahallesindeki imar iskan evlerini yıkacaklarını belirten Başkan, söz konusu alana lüx ve çok katlı binalar inşa edeceklerini söyledi.

Başkan Küçükler, “Yaşanabilir bir Erzurum oluşturma adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini geride bıraktık. Birinci dönemimiz, Erzurum için bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. Yeni dönemde ‘Geleceğin Erzurum’unu tesis etme yolunda önemli adımlar atılacak” dedi.

Erzurum’da yerleşim alanlarının modern hale dönüştürülmesinin de, işte bu sürecin bir parçası olduğunu dile getiren Küçükler, “Artık bu kentte yanlış yerleşim alanlarını doğru yerleşim alanlarına çevirecek adımları atmamız lazım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 18:06:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 18:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?