8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Büyükşehir’den müze atağı

BÜYÜKŞEHİR’DEN BELEDİYE MÜZESİ ATAĞI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1870 yılında kurulan belediye tarihini gün yüzüne çıkartmak amacıyla Belediye Müzesi kuracaklarını belirtti.

Erzurumspor tesislerindeki binanın Belediye Müzesi ve Konukevi olarak kullanılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaklaşık 130 yıllık geçmişi bulunan Erzurum Belediyesi’nin tarihçesinin fotoğraflarla ortaya konulacağını söyledi.

Binadaki çalışmaların tamamlandığını belirten Küçükler, "Osmanlı döneminde kurulan belediyenin geçmişi, belediye hizmetlerinde kullanılan malzeme ve diğer materyaller, Erzurum Belediye ve Kent Müzesi’nde sergilenecek. Belediye Müzesinde şehir kimliğini yansıtan bilgi ve objelerin yanı sıra, tarihe yönelik konferans, söyleşi ve dinletilerin de yapılabilecek, şehirle ilgili kitapların bulunduğu zengin bir kütüphanede oluşturulacak" diye konuştu.

Müze binasının bir kısmının Konukevi olarak kullanılacağını anımsatan Küçükler, “2011 Kış Oyunları ile birlikte kış sporlarında dünya çapında marka olan Erzurum, artık önemli konuklar ağırlayacak. Buraya gelen konukları, kültürel yönden görsel zenginliklerle süslenmiş olan belediye müzesiyle aynı çatı altında ağırlayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 12:28:02
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 12:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?