7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Büyükşehirden tarihi çalışma

BÜYÜKŞEHİRDEN TARİHİ ÇALIŞMA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi il merkezinde bulunan tarihi eserlerin çevresinde temizlik ve peyzaj çalışması başlattı.

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da hazırlıklar yoğun bir şekilde sürdürülürken, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince tarihi eserlerle ilgili çalışma başlatıldı.

Hazırlanan “Yeşil Kent Projesi” kapsamında tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerde temizlik ve peyzaj çalışması başlatan ekipler, yaz sezonu sonuna kadar tüm eserleri gün yüzüne çıkarmayı planlıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un önemli bir tarihi alt yapıya sahip olduğunu belirterek, günümüze kadar yaşatılan tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması için büyük bir çaba içerisine girdiklerini söyledi. Erzurum’un bir açık hava müzesi durumunda olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, kent merkezinde bulunan tüm tarihi eserlerin çevresinde temizlik ve peyzaj çalışması yapacaklarını bildirdi. Tarihin gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum kış turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleri ile de önemli bir kültür turizmi alt yapısına sahip. Bu değerlerimizi koruyarak ve güzelleştirerek gelecek nesillere taşımalıyız. Yeşil kent projesi ile de amacımız bütün tarihi eserlerimize hak ettiği görselliği sağlayabilmektir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRDEN TARİHİ ÇALIŞMA
BÜYÜKŞEHİRDEN TARİHİ ÇALIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?