6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Büyükşehirden ulaşım atağı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Migros Kavşağı’na yapılacak Köprülü kavşak inşaatına yarın başlanıyor. Yaklaşık 2 trilyon liraya mal olacak köprülü kavşağın, 3,5 ayda tamamlanması planlanıyor.

İhalesi yapılan köprülü kavşak inşaatına yarın başlanacağını açıklayan Başkan Ahmet Küçükler, köprünün doğu- batı istikameti arasındaki bölümde yer alacağını ve toplam 320 metre boyunda olacağını söyledi.

Dört buçuk metre iç yüksekliğe sahip olacak köprülü kavşağın, bölgedeki trafik sorununu ortadan kaldıracağını anlatan Küçükler, kavşakta sağa dönüşlerde 4 kısmın da açık olacağını, Gürcükapı istikametinden Gez Mahallesi istikametine seyreden araçların sol dönüşlerinin ise sinyalizasyon sistemi ile sağlanacağını kaydetti.

50’nci Yıl Caddesi’ne alternatif yeni bir cadde açma imkanının bulunmaması yüzünden köprülü kavşak yapmaya karar verdiklerini anlatan Küçükler, şunları söyledi:

"Bu bölgede yıllardır yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak köprülü kavşakta, Gürcükapı- İstasyon caddesi istikameti yönünde kot seviyesi düşürülmeyecek. Sanayi - Gez Mahallesi istikametine doğru yapılacak köprü, 320 metre boyunda ve 4,5 metre iç yüksekliğe sahip olacak."

Erzurum’u yaşanabilir bir kent yapmada kararlı olduklarının altını çizen Küçükler, Çifte Minareli Medrese yanındaki işyerlerinin yapımına ise kısa süre içinde başlanacağını kaydetti. Sorunsuz bir kent oluşturmak konusunda vatandaşlardan sabır isteyen Küçükler, ikinci köprülü kavşak temelinin ise SSK kavşağına atılacağını kaydetti.

Küçükler, "Erzurum’un her sorununu kısa vadede çözeceğiz. Tarihi eserler etrafının açılması, katı atık ve doğalgazda kısa sürede önemli mesafeler alınması bunun göstergesidir. Trafik sorununu da yeni düzenlemelerle çözeceğiz. Çünkü Erzurum, hizmeti fazlasıyla hak ediyor" diye konuştu.

Ramazan İspirli - Kenthaber / Erzurum
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 19:10:03
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 09:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?