7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Buz hokeyinde çalışmalar tam gaz

BUZ HOKEYİNDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR…

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına artık sayılı günler kaldı. Aylardır çalışmalarına devam eden Buz Hokeyi Milli Erkek ve Bayan Takımlarının çalışmaları buna bağlı olarak daha da hız kazandı.

Erzurum’da 27 Ocak 2011 tarihinde başlayacak olan oyunlarda Erkek Milli Takımımız; Rusya, Japonya ve Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Bayan Milli Takımımız ise; Kanada, Amerika, Finlandiya, Slovakya ve Büyük Britanya ile karşılaşacak.

Takımlarımız Buz Hokeyinde en ileri seviyede olan ülkelerin Milli Takımları ile mücadele edecekler. Bunun için hazırlıklar aylardır sürüyor.

TBHF Başkanı Akın Kılavuz, sporcuların gelişimi için her türlü desteğin verildiğini ve müsabakalarda kendileri ve Milli Takımların kalitesinin yükseltilmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Şampiyonada rakiplerinin Buz Hokeyinin dünya sıralamasında lider ülkeler olduğuna dikkat çeken Kılavuz, şunları söyledi: “2011 Üniversite Oyunlarında mücadele edecek sporcularımız unutamayacakları bir tecrübe yaşayacaklar ve orada Türk Buz Hokeyini en iyi şekilde tanıtacaklar. Alınacak başarılı sonuçlar kadar, ev sahibi olduğumuz bu organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için gayret göstereceğiz. Her açıdan oyunlarda mücadele edecek en ideal kadroyu oluşturmaya çalışıyoruz. Sporcularımızın Milli duyguları çok yüksek. Başarıya inanıyorlar ve bu kazanmanın en büyük anahtarı inanmak ve çok çalışmak. Takımlarımız önümüzdeki günlerde Türkiye'de geçirdikleri uzun kamp döneminin ardından Çek Cumhuriyeti ve Letonya'da yaklaşık 1 aylık bir kamp dönemine girecekler. Erkek millilerimiz Milli Takımlar Baş Antrenörümüz Tarık Göçmen ve yardımcı antrenörümüz Mehmet Balkaya ile çalışmalarını sürdürürken Bayan Takımımız Amerikalı Antrenör Keith Mc Adams ve yardımcı antrenörümüz Kaan Budak ile hazırlıklarını sürdürüyor. Yurtdışı kamplarının ve orada yapacakları hazırlık maçlarının her iki takımımıza da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz”

ANTRENMANLAR SÜRECEK…

Bayan Takımının 19 Kasım 2010 tarihinde Letonya'nın Riga Kentine gideceğini, Letonya'da günde çift antrenman yapacak olan sporcular için Letonya Takımları ile bir dizi hazırlık maçı planlandıklarını anlatan Kılavuz, Ayrıca kaleciler için de orada özel bir eğitim programı olacağını bildirdi.

Erkek takımın ise Kasım ayı sonunda Çek Cumhuriyeti'ne gideceğini ve kamp çalışmalarına orada devam edeceğini açıklayan Kılavuz, 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına hazırlanan sporcuların uzun zamandır içinde bulundukları yoğun kamp temposuna rağmen şampiyona yaklaştıkça heyecanlarının daha da arttığını ve başarıya olan inançlarının daha da güçlendiğini gözlemlediklerini anlattı.

‘Performansları her geçen gün artıyor. Sloganları çok çalışmak, inanmak ve başarmak’ diyen Kılavuz, “Rakipleri Buz Hokeyinin devleri. Bu sporcularımızın gözünü korkutmaktansa onların kazanma hırsını daha da arttırıyor. Hedefleri müsabakalarda giydikleri Ay Yıldızlı formanın hakkını vermek ve Türk Buz Hokeyindeki gelişmeyi tüm dünyaya göstermek.” diye konuştu.

BUZ HOKEYİNDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR…
BUZ HOKEYİNDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR…
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 11:46:03
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 12:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?