7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Buz Hokeyi’nde hedef yükseliyor

BUZ HOKEYİ’NDE HEDEF YÜKSELİYOR

Meksika’da düzenlenecek Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası hazırlıklarına devam eden milli takım, 2. grup müsabakalarında bir üst tura çıkabilmenin mücadelesini verecek. Federasyon başkanı Kılavuz, “Birkaç yıl sonra futboldan sonra en popüler spor olacağız” dedi.

Buz Hokeyi Milli Takımı, Meksika'da düzenlenecek Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2. Grup müsabakalarının hazırlıklarını antrenörler Matjaz Mahkovec ve Tarık Göçmen yönetiminde tamamladı.

Yeni Zelanda'nın Dunedin kentinde geçen sene düzenlenen Dünya Şampiyonası 3. Grup müsabakalarında Yunanistan, İrlanda, Moğolistan ve Lüksemburg'u yenerek 2. gruba yükselme başarısı gösteren Milli Takım, 10-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada da başarılı olmayı hedefliyor.

ŞİMDİKİ RAKİPLER DAHA GÜÇLÜ

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akın Kılavuz, şampiyonada Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Meksika ve İspanya gibi güçlü rakiplerle mücadele edeceklerini belirterek, ''Öncelikli amacımız, bir üst tura yükselebilmek'' dedi.Kılavuz,çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, ''Meksika'ya gruptan çıkmak için gidiyoruz. Önümüzde 2011 Erzurum Kış Oyunları var. Milli Takım'ın oradaki alacağı sonuçlar çok büyük önem taşıyor. 2015 yılındaki Büyükler Dünya Şampiyonası'na aday bir ülkeyiz. Aday olabilmek için mutlaka 1. Grup'ta olmamız gerekiyor. En geç 2014 yılına kadar 1. Gruba çıkmamız lazım'' diye konuştu.

EN POPÜLER SPOR OLACAĞIZ

Türkiye'de buz hokeyinin 15-20 yıllık tarihe sahip olduğunu ifade eden Kılavuz, ''Buz hokeyi,büyük ekonomi isteyen bir branş. Bakanlık, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve sponsorlarımızın desteğiyle tesis konusunda da gelişme gösteriyoruz. Bu sene başında 3 kapalı buz pistimiz varken, bu sayı sene sonu 11'e ulaşacak. Birkaç yıl içinde de futboldan sonra hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum. Buz hokeyi, Türk insanına çok uygun bir branş. İçinde güç var, zeka var, sertlik var. Geçen ay içinde Erzurum'da 18 Yaş Altı Şampiyonası düzenledik. 3 bin kişilik salonda tek bir boş sandalye yoktu. Yine İstanbul'da organize ettiğimiz turnuvada da tamamen dolu tribünlere oynadık. Otomobil sporundan sonraki en hızlı spor olan buz hokeyinin, birkaç yıl içinde Türkiye'nin en çok izlenen sporlarından birisi olacağını düşünüyorum.'' Şeklinde konuştu.

OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM

Buz Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Matjaz Mahkovec ise Milli Takım'ın geçen sene çok başarılı bir sezon geçirdiğini kaydederek, aynı başarıyı bu sene de sürdürmek istediklerini söyledi.2. Grup'ta çok kaliteli takımlar olduğunu ve zorluk seviyesi yüksek maçlar oynayacaklarını vurgulayan Mahkovec, ''Başarılı bir senenin ardından 2. Grup'a yükselme başarısı gösterdik. Şimdi yüksek seviyede zor maçlar oynayacağız. Ama ben oyuncularıma inanıyorum. Meksika'daki Dünya Şampiyonası'nda ilk maçımızı Bulgaristan ile yapacağız. Bu maçı kazanmamız takım adına çok önemli.” Diye konuştu.

BUZ HOKEYİ’NDE HEDEF YÜKSELİYOR
BUZ HOKEYİ’NDE HEDEF YÜKSELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 12:03:00
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?