7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Buz kırma timi iş başında

İTFAİYEDEN BUZ KIRMA TİMİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü, apartman ve işyerlerinin saçaklarındaki buzları kırmak için 'buz kırma timi' oluşturdu.

Yangın merdiveni ile en üst kattaki dairenin balkonuna çıkan görevliler, kazma ve küreklerle sarkıtları kırıyorlar. İtfaiye görevlileri buz kırma işlemi sırasında vatandaşların saçak altından gitmelerine ise izin vermiyorlar.

Her yağışının ardından çatılarda biriken kar, gündüzleri güneşin ve sıcağın etkisiyle eriyor. Geceleri ısının sıfırın altına düşmesi ile birlikte donuyor ve çatılarda kalın bir buz tabakası oluşuyor. Gündüzleri meydana gelen erime nedeniyle de saçaklarda oluşan mızrak gibi buz sarkıtlar tehlike yaratıyor. Can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sarkıtlar imha etmek için vatandaşlar itfaiye müdürlüğünden yardım istiyor. İtfaiye'nin yangın merdivenli buz imha ekibi, sarkıtları kazma ve küreklerle kırıyor.

Günde yaklaşık 2 kamyon buz kırdıklarını ve bunların kent merkezi dışına taşındığını açıklayan yetkililer, evlerinin veya işyeri çatılarında oluşan buzların 110 numaralı itfaiyenin telefonuna bildirilmesini istediler. Saçaklarda oluşan buz sarkıtlarının sıcak havalarda bomba gibi yere düştüğünü belirten yetkililer, "Doğu Anadolu'da kış mevsiminde saçak altında yürümek çok tehlikeli. Vatandaşlar dikkatli olmalı. Çok sayıda insan her yıl sakat kalıyor, hayatını kaybediyor. Ayrıca park edilen otomobiller de sarkıtların düşmesi yüzünden hurdaya dönüyor" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 12:58:05
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 16:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?