8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Buz kütleleri tehlike saçıyor

ÇATIDAN DÜŞEN KAR KÜTLELERİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Erzurum'da öğle saatlerinde havanın ısınmasıyla çatılardan düşen buz kütleleri vatandaşlar ve park halindeki otomobiller için tehlike oluşturuyor.

Şehir merkezinde çatılardan düşen kar ve buz kütleleri insanların korkulu rüyası haline geldi. Kentte vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerindeki iş merkezleri ve yüksek binaların çatılarından düşen kar ve buz kütleleri, vatandaşları korkutuyor. Çatılardan düşen kar kütleleri bilinçsiz şekilde park edilen otomobillerde maddi hasara neden olurken, büyük bir gürültüyle çatıdan kopan kar kütleleri 2 aracın camını patlattı, tavanlarını çökertti. Maddi hasarın oluştuğu araçları trafik polisleri inceleyerek, rapor tuttu. Araçlarının üzerine kar kütlesinin düştüğünü gören sürücüler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Öte yandan Erzurum'da buzlanan kaldırımlarda düşmeler nedeniyle kırık-çıkık vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken yetkililer, "Bu aylarda dikkatsizlik, Türkiye genelinde Ortopedi Servisleri'ndeki yoğunluğu artırmaktadır. Ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava şartları, donmalar insanımızın canına mal olurken, buzlanma sonrası yürürken uygulanması gereken incelikler bilinmeyince de kırık ve çıkıklar meydana geliyor" diye konuştular.

Kar yağışı sonrası yaşanan buzlanma durumlarında yaşlıların sokağa çıkmamaları gerektiğini belirten uzmanlar, "Yaşlılarda kırık tedavisi ameliyatla oluyor ve tedavisi çok uzun sürüyor. Buzlu yollarda dikkatsizlik hata affetmez. Düşmelerden sonra kişiler mutlaka bir uzmana gösterilmelidir. Zira, kol ve bacaklardaki kırıklar sonrası parmakların oynaması, kırık olmadığı düşüncesiyle kişiyi rahatlatıyor. Tedaviye başvurmuyor. Halbuki, durumu ağırlaşınca düşündüğü gibi olmadığı görülebiliyor" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:12:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?