4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Buz pateni pistine baskın!

BUZ PATEN PİSTİNE POLİS BASKINI

Erzurum'da Buz Paten Pisti'ne gelen polis memurları hakkında şikayet bulunan bir kişiyi antrenman sırasında salondan alarak karakola götürmek istediler.

Antrenör olan ve gözaltına alınmaya çalışılan şahıs, "Buzun üzerinde kayan öğrencilerin can güvenliği bana ait. Onlara bir şey olursa sorumluluk kabul etmiyorum" derken bunun üzerine polis memurları, "Tamam size müsaade ediyoruz, kurs bitince karakola gelip ifadenizi veriniz" diyerek salondan ayrıldı.

Palandöken ilçesinde bulunan Doğu'nun ilk buz paten sarayı ilginç bir görüntüye sahne oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden emekli olan Buz Paten Antrenörü evli ve 2 çocuk babası 57 yaşındaki Eren İltir, yaklaşık 70 öğrenci ile birlikte geldiği buz paten pistinde yöneticilerle antrenman saati üzerine tartıştı. Her zaman saat 11.50'de öğrencileri ile birlikte buz pistine giren Eren İltir, 4 öğretmeni ve öğrencileri ile birlikte 'Saattiniz gelmedi. 10 dakika bekleyeceksiniz' denilerek salondan dışarı çıkarılmak istendi.

Bunun üzerine İltir, uyarıları dikkate almayarak buz pistine girdi. Salon yöneticileri, 155 polis imdat hattını arayarak şikayette bulundular. Buz Hokeyi Salonu'na gelen iki polis memuru antrenmanda olan İltir'i karakola götürmek istedi. Bunun üzerine İltir, "Şu anda antrenman var. Bu öğrencilerin can güvenliği bana emanet. Onlara bir şey olursa sorumluluk kabul etmem" dedi.

Polisler İltir'den antrenman sonrası Yenişehir Polis Merkezi'ne gelerek ifade vermesini isteyerek salondan ayrıldı. 2011 Erzurum UNIVERSIADE için yaptırılan buz paten salonunda ilk kez böyle bir uygulama görüldüğünü ifade eden Eren İltir şunları söyledi:

"Olay günü bize ayrılan saatte salona gittik. Fakat salonun amiri olan Selami Kızılkaya bana, 'Daha 10 dakika var giremezsin' dedi. Ben de saati gösterip vaktin geldiğini söyledim. Her zaman bu konuda rahatsız ediliyordum. Şikayette bulunmuşlar, antrenman sırasında salona gelen iki polis memuru beni götürmek istedi. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Ben de şahitlerimle birlikte ifade vermek için daha sonra gideceğimi bildirdim. Karşı taraf sonra şikayetinden vazgeçti. Bu sefer ben kendilerinden şikayetçi oldum. Erzurumlu çocuk ve gençlere patenle kaymayı ben öğrettim. Süs havuzunda ısı sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü zamanlarda bile yüzlerce gence bu sporu sevdirdim. Bunun ödülü böyle mi olacaktı? Benim tek derdim 2011'e iyi sporcu yetiştirmek."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:02:00
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 14:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?