6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Buz saçaklarına dikkat!

Erzurum’da kar yağışı ve dondurucu soğukların ardından çatılarda oluşan dev buz kütleleri yayaları tehdit etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 11 yaşındaki Muhammet Emin Yılmaz’ın Palandöken ilçesinde çıtadan düşen buzun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bazı esnaf yaptıkları levhalarla yayaları çatıdan sarkan buzlarla ilgili olarak uyarıyor.

Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren kırtasiye esnafı Cemal Atalay, işyerinin önüne yazdığı levha ile yayaları buz sarkıtları konusunda uyardı. Atalay, “Türkiye’de en ucuz şey insan hayatı. Dostlarımızı ve müşterilerimizi buz sarkıtlarına karşı uyardık. Fakat duyarsızlık hat safhada. Yollara yazılar astık, sarkıtlara dikkat etmeleri için. Biz istiyoruz ki çatılardaki buz kütleleri sadece arabalara zarar versin. Geçtiğimiz hafta bir evladımızı kaybettik. İnsanlar hala duyarsız” İnsanlarla iletişim kuramayınca bende onları yazı ile uyarmaya karar verdim. Ben bunu insani bir görev edindim, bütün Erzurum halkından da aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 18:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?