6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Buzağı yarışmasından ilginç görüntüler

 Erzurum'un Narman ilçesinde bu yıl on birincisi düzenlenen 'Buzağı teşvik yarışması' ilginç ve renkli görüntülere sahne oldu. Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmada, 50 buzağı 10 çuval yem için yarıştı. 

Yarışma öncesi düzenlenen törende konuşan İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Salim Pehlivan, amaçlarının bitkisel ve hayvansal üretimin geliştirilmesi tarladan sofraya gıda güvenliği ve destekleme çalışmalarının yetiştiricilere ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. İlçede hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Pehlivan, "Son yıllarda yapılan ıslah çalışmalarıyla sığır mevcudunun yüzde 80'i kültür ve kültür ırkı melezi hayvanlara dönüştürülmüştür. 

Bu kapsamda 3 yıldır yürütülen suni tohumlama çalışmaları neticesinde 5 bin 682 adet buzağı elde edilmiş ve bu buzağıların Narman'ın montofon ırkı deposu olma özelliği için ciddi katkı sağlanmıştır. Bu tür yarışmalar hayvan sahiplerini teşvik etmesi bakımından oldukça önemli. Bu tür destekleme çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz" dedi. 

Bu yıl on birincisi düzenlenen buzağı teşvik yarışmasında yaklaşık 50 buzağı yarıştı. Erzurum İl Tarım Müdürlüğü'nde görevli jüri üyelerince buzağılar tek tek incelendi. Yarışma sonunda erkek buzağı yarışmasında birinci gelen buzağının sahibi Halil Değirmencioğlu, Narman Kaymakamı Alper Tanrısever tarafından ödüllendirildi. 

Buzağı teşvik yarışmasını Kaymakam Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda besici ilgi ile izledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?